Procuror implicat in reteaua de evazionisti: Nitu e mahnit

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 12:26
3518 citiri
Procuror implicat in reteaua de evazionisti: Nitu e mahnit
Foto: Arhiva

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, luni, in legatura cu implicarea unui procuror cu functie de conducere din PICCJ in dosarul privind un prejudiciu de 50 de milioane euro, ca este mahnit si ca nu este o situatie placuta.

"Personal, ca si conducator de institutie, sunt mahnit, nu este o situatie placuta, imi pare foarte rau", a afirmat Nitu la plecarea de la CSM. El a spus ca mai multe detalii despre acest caz nu poate comunica, deoarece este un dosar aflat pe rolul DNA.

"Urmeaza ca cercetarile sa stabileasca in ce masura sau daca procurorul respectiv a actionat in legatura cu atributiile de serviciu sau nu. Urmeaza ca ancheta sa lamureasca acest lucru. Nu stiu mai mult decat ceea ce scrie in comunicatul de presa", a precizat Nitu.

Evaziune cu prejudiciu urias: Procurorul suspect poate fi arestat

Seful Ministerului Public a subliniat ca imaginea Parchetului General ar putea sa nu fie afectata daca procurorul nu a actionat in legatura cu functia.

"Imaginea Parchetului General ar putea sa nu fie afectata deloc sau absolut deloc in situatia in care se va stabili ca procurorul, chiar cu functie de conducere, nu a actionat in legatura cu interesele de serviciu, ci a actionat in nume personal si in interes personal", a aratat procurorul general.

Tiberiu Nitu a mentionat ca in situatia in care a actionat in legatura cu atributiile de serviciu se va face o analiza pentru a se vedea in ce masura imaginea MP si a PICCJ este afectata.

Evaziune cu prejudiciu urias: Perchezitii si la Parchetul General - un senator PSD si un procuror, implicati in retea

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia domiciliara si a biroului, precum si retinerea si arestarea preventiva a Angelei-Eugenia Nicolae - procuror-sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe - altele decat PHARE din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Perchezitii de amploare la evazionisti: Angajati de la Finante printre suspecti, prejudiciu urias

In prealabil, DNA a solicitat CSM autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare in cazul unui procuror cu functie de conducere din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - sef birou - in dosarul privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine, in care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

Procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tiberiu Nitu dosar evazionisti, #Tiberiu Nitu procuror evaziune, #procuror evaziune fiscala , #justitie