Procurorul general, solicitat sa ancheteze cum a fost emisa ordonanta Iordache: Se instaureaza dictatura faradelegii

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 13:39
5236 citiri
Procurorul general, solicitat sa ancheteze cum a fost emisa ordonanta Iordache: Se instaureaza dictatura faradelegii
Foto: Digi 24 TV

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca ordonanta de modificare a Codului Penal adoptata noaptea trecuta de Guvernul Grindeanu este "primul pas catre instaurarea unei dictaturi a faradelegii", iar procurorul general ar trebui sa ancheteze modul in care a fost initiata si adoptata.

"Acesta e actul prin care se face primul pas catre instaurarea unei dictaturi a faradelegii. Cer Guvernului sa o abroge in cele 10 zile pana la intrarea in vigoare, dupa care sa demisioneze. (...)

In nume personal, cer procurorului general sa ancheteze imprejurarile in care a fost emisa aceasta ordonanta de urgenta. Ea n-a iesit din senin, cineva a scris-o, a gandit-o. Pititi, s-au ascuns de ochii lumii ca sa emita un act al faradelegii. Trebuie sa aflam tot: cine a cerut-o, cine a planuit-o, cine a redactat-o. Sa se lamureasca daca s-a incalcat legea penala, daca s-au favorizat in mod deliberat oameni", a declarat deputatul PNL, prezent la Palatul Parlamentului, unde a inceput noua sesiune.

Totodata, Catalin Predoiu a tinut sa sublinieze ca "e un moment greu pentru democratia noastra, pentru interesele Romaniei".

"Fiecare trebuie sa isi faca datoria - noi, in Parlament, oamenii, in strada (...) Guvernul a zadarnicit anchete, a intrat pe teritoriul justitiei. Cerem guvernul sa abroge ordonanta imediat si sa demisioneze", a subliniat inca o data Catalin Predoiu.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Predoiu ordonante justitie Iordache , #justitie