Proiectele candidatilor la sefia DNA si Parchetul General, publicate - Vezi ce propun

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 17:45
3750 citiri
Proiectele candidatilor la sefia DNA si Parchetul General, publicate - Vezi ce propun

S-au incheiat interviurile din cadrul procedurii de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetul de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Ministerul Justitiei a publicat, pe pagina sa de Internet, propunerile de imbunatatire a activitatii DNA, facute de cei opt candidati la succesiunea lui Daniel Morar.

Pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Ultimii doi s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al DLAF, Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase. Laura Codruta Kovesi, fostul Procuror General, si-a retras candidatura dupa ce a fost detasata la Bruxelles, de catre MAE.

Candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general a fost respinsa, intrucat el nu mai este procuror, iesind la pensie in urma cu cativa ani, dupa ce CSM a declansat o ancheta impotriva sa in legatura cu solutionarea dosarelor Revolutiei si mineriadei.

Ministerul Justitiei anuntase, saptamana trecuta, dupa ce a publicat CV-urile candidatilor, ca proiectele acestora pentru reformarea institutiilor respective urmeaza sa fie publicate, in cazul in care candidatii sunt de acord.

"Proiectele privind exercitarea atributiilor intocmite de candidati, in conditiile in care va exista acordul autorilor, ar putea sa fie publicate dupa sustinerea interviului de catre acestia.

In sensul unei astfel de solutii pledeaza si practica similara a CSM cu privire la inscrisurile si proiectele depuse de candidatii la celelalte functii de conducere din cadrul parchetelor (justificata, in ceea ce priveste proiectele, inclusiv de necesitatea protectiei drepturilor de proprietate intelectuala)", se precizeaza in comunicat.

In plus, subliniaza MJ, o parte dintre lucrarile intocmite in activitatea profesionala depuse de candidati au caracter nepublic (solutii de neurmarire penala ori netrimitere in judecata sau acte efectuate in cursul urmaririi penale, acte de analiza si control etc).

Rezultatele vor fi afisate la sediul MJ si se vor publica pe pagina Internet a Ministerului Justitiei la 1 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#proiecte candidati sefia DNA, #proiecte reforma Parchetul General , #justitie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
proiecte pe hartie ! hartia suporta ! romanii suporta si ei !