PSD, dupa avertismentul ambasadelor: Ar trebui sa va ingrijoreze statul paralel. Actul legislativ "nu poate" sa-l dicteze niste ambasadori

Joi, 28 Iunie 2018, ora 18:27
9364 citiri
PSD, dupa avertismentul ambasadelor: Ar trebui sa va ingrijoreze statul paralel. Actul legislativ "nu poate" sa-l dicteze niste ambasadori
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii nu par ingrijorati de semnalul de alarma tras de 12 state occidentale cu privire la modul in care Puterea de la Bucuresti are de gand sa modifice Codurile Penale.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, le-a transmis ambasadorilor statelor partenere ca ar trebui sa fie ingrijorati de statul paralel din Romania si de posibilitatea ca liderul PNL, Ludovic Orban, sa le faca plangere penala pentru inalta tradare.

"Ii rog pe distinsii parteneri din ambasade sa analizeze o situatie: daca in viitorul apropiat, in urma receptiilor sau intalnirilor pe care le organizeaza, nu exista riscul ca domnul Ludovic Orban sa faca vreo plangere penala pentru tradare de tara, iar DIICOT sa deschida o ancheta penala, doar pentru ca invitatii conspira si spioneaza impreuna cu gazdele din ambasada. Pentru ca stimati ambasadori, asta se petrece in Romania.

Acum! Guvernul este anchetat de DIICOT pentru spionaj si inalta tradare de tara, motivul fiind intalnirile oficiale cu omologii lor din Israel. Deci, asta numesc eu Stat Paralel si putere oculta in Romania, si asta ar trebui sa va ingrijoreze si pe dumneavoastra", a afirmat Codrin Stefanescu, intr-un comunicat de presa.

Acesta a adaugat ca cei 12 ambasadori ar trebui sa fie ingrijorati sau preocupati si de protocoalele secrete incheiate intre SRI si institutiile din sistemul judiciar romanesc.

"Cred ca ingrijorarea celor 12 ambasadori privind independenta judecatorilor si procurorilor rezulta in primul rand din publicarea Protocoalelor secrete dintre serviciile de informatii si diverse institutii cheie din sistemul judiciar, Protocoale care au aratat existenta unor mecanisme total ilegale si total in afara Constitutiei. Acele Protocoale care puneau magistratii intr-o relatie de subordonare fata de cativa sefi din serviciile secrete. Adica aceia care taiau si spanzurau in Romania", a completat Stefanescu.

Social-democratul i-a asigurat pe ambasadori ca toate modificarile la Codul de Procedura Penala au fost facute pentru transpunerea directivei UE cu privire la prezumtia de nevinovatie.

Deputatul "mitraliera": Ambasadorul SUA crede ca noi suntem vreo colonie

La randul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, joi, pentru Mediafax, ca "actul legislativ nu-l poate (sic!) dicta niste state sau niste ambasadori", ci il face poporul prin alesi si ca il va chema in Parlament pentru a da explicatii pe ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

"Eu luni dimineata o sa depun o interpelare, o sa fac si o declaratie politica marti dimineata. O sa fac o interpelare catre ministrul de Externe Melescanu sa vad si eu ce demersuri face dansul, sa vad si eu daca nu era normal sa faca primul demers dintre noi. Dansul trebuia sa faca acest demers, sa cheme pe ambasadorul Klemm si sa-i spuna:

Domnule ambasador, dumneata nu respecti lucruri elementare, dumneata uiti ca esti intr-o tara straina, dumneata nu intelegi ca nu poti sa exprimi public, ci sa vii sa le discuti cu mine, ca ministru de Externe.

El (Hans Klemm - n.r.) isi bate joc, el crede ca noi suntem vreo colonie a Statelor Unite. Nu suntem colonia nimanui. Suntem o tara independenta. Actul legislativ nu poate sa-l dicteze niste state sau niste ambasadori. Actul legislativ il face poporul roman prin alesi", a declarat Catalin Radulescu.

El a precizat ca-i va cere lui Teodor Melescanu sa raspunda intrebarilor personal in Parlament.

Si senatorul PSD Claudiu Manda a reactionat, joi, dupa ce 12 state occidentale au tras semnalul de alarma.

"Suntem, totusi, Parlamentul Romaniei, suntem votati de cetatenii Romaniei, este dreptul Parlamentului de a legifera. Sunt sigur ca modificarile la Codul Penal, la Codul de Procedura Penala si la celelalte Coduri si legi ale Justitiei au tinut cont de deciziile Curtii Constitutionale si de cele ale Comisiei de la Venetia si, atunci cand au fost articole in care s-a incalcat vreo prevedere, au fost duse la Curte, iar Curtea si-a exprimat pozitia", a afirmat Claudiu Manda.

Totodata, presedintele Comisiei pentru Legile Justitiei, Florin Iordache (PSD), a declarat, joi, ca cele 12 state partenere nu ar trebui sa aiba "niciun motiv de ingrijorare", afirmand ca, in prezent, Codul Penal este in dezbatere, dar a dat asigurari ca lupta anticoruptie va continua.

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si Statele Unite ale Americii, transmit autoritatilor romane un mesaj comun prin care cer sa nu fie slabit statul de drept prin modificarea Codurilor Penale si de Procedura.

Iata si reactia presedintelui Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ambasade coduri penale, #PSD reactie ambasade , #justitie