Pusa la zid de Comisia de la Venetia, CCR pregateste libertatea criminalilor

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 10:23
19895 citiri
Pusa la zid de Comisia de la Venetia, CCR pregateste libertatea criminalilor

Curtea Constitutionala urmeaza sa pronunte astazi decizia care ar putea sa reteze subtirul fir de par de care atarna statul de drept, ordinea juridica si, probabil cel mai grav, siguranta fiecaruia dintre noi.

Este vorba despre solutia la sesizarea privind un presupus conflict de natura constitutionala dintre Legislativ si Parchetul General, deoarece PICCJ ar fi incalcat atributiile Legislativului prin incheierea protocoalelor cu SRI.

De ce sesizarea este o aberatie perfecta au explicat deja autentici constitutionalisti, precum prof. univ. dr. Simina Tanasescu. Ce au insemnat protocoalele de fapt, am explicat deja.

Acesti "Dorei" de la CCR si conducta de gaz: Hai cu tarnacopu'!

Am sa reiau doar declaratia unui procuror cu mare experienta pe cazuistica foarte grea si de mare pericol: "De cand se discuta de protocoale, nimeni nu a discutat cu textul in fata. Nu a fost invitat niciun procuror sau ofiter de informatii la discutii ca sa vedem exact ce nu e in regula.

Ofiterii SRI nu au lucrat in dosare. Sunt legende. Nu se pune problema ca faceau probe. Iar suportul tehnic l-au asigurat pentru ca altii nu puteau. Statul roman se bate in acest moment cu statul roman.

Statul roman azi e sfasiat intern, asa ca sa nu incercam sa gasim logica in decizii politici-jurisdictionale".

De fapt, miza protocoalelor nu este inlaturarea unor pretinse abuzuri pe care nimeni nu a putut sa puna degetul. Nimeni nu a putut spune ca o anume prevedere a alterat probele. Nimeni nu a putut dovedi vreun caz in care un ofiter SRI sa fi facut acte de urmarire penala.

Si asta in conditiile in care avocatii tuturor inculpatilor au avut acces la toate actele de urmarire penala. Nimeni nu a putut dovedi vreun caz in care decizia unui judecator sa fi fost dictata de la SRI.

Protocoalele trebuie sa fie insa ultimul pretext pentru amnistie, alaturi de chestiunea completurilor de 5 de la ICCJ, deja detonata. Sub presiunea celor doua pretinse conflicte, Viorica Dancila trebuie convinsa sa semneze amnistia care sa-l scape pe Dragnea de puscarie. Asta e miza si e foarte simpla.

Aceasta decizie a CCR trebuie sa fie ultima dintr-un puzzle complex de distrugere a Justitiei prin intermediul robelor visinii umplute in general de niste mediocritati, care jurist consult pe la Uzina de Utilaj Chimic Bucuresti, care plagiator pana si din Wikipedia, care adjunct al Rodicai Stanoiu, care repetent la facultate, mai toti cu cariere exclusiv politice.

Robele care au ingenuncheat Romania si deschid usile puscariilor. Cine sunt, de fapt?

Relatia dintre judecatorii CCR si PSD este deja o banalitate. Este de notorietate ca Florin Iordache petrece ore in sir la CCR. Apoi se lauda inclusiv in fata Opozitiei ca stie ce va decide CCR. Deja pesedistii au ajuns sa-i interpeleze pe judecatori in vazul lumii, la restaurantul unde in urma cu un an era pozat la o cordiala masa Daniel Morar cu Florin Iordache. CCR se manifesta la vedere ca o anexa PSD.

CCR a primit de la Comisia de la Venetia doua palme dureroase

Si asta a inceput sa se vada si din strainatate. CCR a primit de la Comisia de la Venetia doua scatoalce cum foarte rar se vede in relatia dintre acest organism international si curtile constitutionale, ce-i drept populate in alte tari de autentice eminente ale dreptului, nu de juristi de uzina, plagiatori si repetenti.

Mai intai, in Raportul asupra Legilor Justitiei, Comisia si-a exprimat surprinderea ca CCR si-a incalcat propriile decizii anterioare pentru a lasa presedintele fara nicio atributie in numirea procurorilor sefi.

A doua lovitura a venit chiar saptamana aceasta cand Comisia de la Venetia da CCR drept exemplu care nu trebuie urmat. Este vorba despre Hotararea 1/2017 prin care CCR a decis sa cenzureze opiniile care nu convin presedintelui Curtii. Si in baza acestei hotarari a si fost refuzata publicarea a doua opinii ale Liviei Stanciu, inclusiv in Dosarul Bombonica - Liviu Dragnea.

"O solutie, asa cum a fost adoptata in Romania printr-o decizie a Curtii Constitutionale din iunie 2017 - asa cum s-a explicat mai sus, permitand presedintelui Curtii Constitutionale sa impiedice publicarea opiniilor separate care sunt considerate critice la adresa Curtii, ori care sunt considerate ostentative ori cu tenta politica - este problematica si ar trebui evitata", a aratat Comisia de la Venetia.

Apararea CCR in fata acestei critici severe este o mostra de minciuna prin omisiune.

CCR se arata lezata de faptul ca forul de la Venetia nu a tinut cont de faptul ca CCR a modificat Hotararea 1. Da, a modificat-o si chiar a publicat cele doua opinii interzise, dar asta numai pentru ca a fost obligata de instanta de judecata sesizata de avocata Elenina Nicut.

Va spune CCR in raspunsul pentru Comisia de la Venetia ca, in cadrul procesului cu Elenina Nicut, a invocat o exceptie de neconstitutionalitate cerand practic sa judece ea insasi propria cauza? Va spune ca a pretins ca instanta nu are dreptul sa judece actele administrative ale CCR? Nu cred.

Ceea ce face acum CCR e un fel de a spune: da, am furat, intre timp insa am fost condamnat si am restituit furaciunea, cum iti permiti sa ma faci hot?

Va spune CCR la Venetia ca de vreo 7 luni de zile refuza sa execute o hotarare definitiva a instantei de judecata, ceea ce ridica mari, uriase suspiciuni ca incearca cu disperare sa ascunda un fals?

Aceasta CCR ajunsa vizibil la cheremul PSD, decredibilizata extern cum nu cred ca sa mai fi fost vreo Curte din cadrul UE vreodata, va decide ce se intampla cu Justitia din Romania.

In decizia de azi a CCR nu este insa vorba doar despre chestiuni legate de coruptie. Nu a existat practic forma de supraveghere tehnica in vreun dosar penal care sa nu fi fost realizata de SRI. Ca doar SRI avea tehnica si oameni pregatiti. Iar SRI realiza supravegherea tehnica cu aplicarea protocoalelor de ani multi, prin decizia CSAT si in baza unei HG emisa de premierul Tariceanu.

Apropos, cat de stupid sa fii sa spui ca cineva incheie un protocol oficial pentru a comite ilegalitati? De parca ilegalitatile nu se comit tocmai in absenta sau indiferent de reglementari.

CCR ar putea deschide usa puscariei pentru criminali

Asadar, inclusiv in dosare de crima, de viol, de talharie exista protocoale. Cum decurgeau lucrurile a spus procurorul sef al Tribunalului Brasov Claudiu Sandu: "am gasit o victima a unui omor, de exemplu, la fata locului a ajuns o echipa formata din procuror, politist si criminalist, dupa primele verificari am ajuns la concluzia ca avem un suspect si un numar de telefon, am emis o ordonanta de localizare si interceptare a numarului pentru 48 de ore, am dat ordonanta in lucru la SRI.

Intreaga noapte cineva de acolo mi-a comunicat informatii despre localizarea acelui numar, asa ca dimineata am putut sa ridicam suspectul si sa-l aducem la audieri. In activitatea oricarui parchet asemenea situatii sunt multiple".

Asa au ajuns sa fie condamnati criminali notorii precum Bercea Mondial, Gribenco - Gorbunov, Corduneanu - Mironescu, fratii Mararu.

Daca CCR va declara protocoalele neconstitutionale, nu se va deschide doar calea amnistiei, ci si usa puscariei pentru acesti infractori de mare pericol. Ei nu vor beneficia de amnistie, dar vor putea uza de revizuire, ceea ce inseamna ca, dupa o eventuala clasare a condamnarii, pana la rejudecare vor fi liberi.

Si vor fi liberi pentru ca ii va fi eliberat CCR. Cred ca pana si un jurist consult de uzina chimica, un plagiator sau un repetent poate intelege acest pericol. Intrebarea e daca ii si pasa.

Oricum ar fi, daca decizia de azi va fi de admitere, CCR va fi responsabila moral pentru toate infractiunile pe care le vor comite cei eliberati in baza deciziei ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#CCr protocoale SRI parchet , #justitie