RADET a dat in judecata ANRE

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 18:39
2309 citiri
RADET a dat in judecata ANRE
Foto: RADET

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice a dat in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, solicitand anularea a doua ordine ANRE pe motiv ca favorizeaza o subventie incrucisata, a declarat joi presedintele Consiliului de Administratie al RADET Bucuresti, Gabriel Dumitrascu.

Milioane pierdute de Bucuresti. Exista solutie pentru RADET? "Nimeni nu i-a amenintat pe constructori" Interviu video cu Cristian Busoi

"Solicitam anularea celor doua ordine ANRE care stabilesc metodologia de calcul al tarifului la agentul termic. Cele doua ordine au articole care favorizeaza transferul costurilor de producere a energiei electrice catre costul de producere a energiei termice, in limbaj uzual o subventie incrucisata, care este interzisa si de legea romana, (...) dar mai ales de directivele europene", a precizat Dumitrascu.

El a mentionat ca actiunea a fost depusa in instanta la inceputul lunii ianuarie.

"Este la faza de fond. In prima etapa, conform legislatiei, intri in procedura prealabila, notifici autoritatea pe care vrei sa o reclami ca o suspectezi de un abuz. Am facut aceasta notificare cred ca in septembrie 2015. ANRE putea sa retraga cele doua ordine si sa le modifice. Nefacand acest lucru, ne-am vazut nevoiti sa mergem in instanta", a subliniat Dumitrascu.

Pe 23 iulie anul trecut, el anunta ca reprezentanti ai RADET vor reclama in instanta ca ELCEN incarca factura bucurestenilor in ceea ce priveste agentul termic.

"Pretul agentului termic furnizat de ELCEN este unul ridicat nejustificat, motiv pentru care, in curand, vom depune o actiune la instanta, prin care vom reclama ca ELCEN face o subventie incrucisata, transferand o parte din costurile de productie a energiei electrice pe costurile aferente energiei termice. (...) Vom reclama aceasta frauda. Legea energiei interzice subventia incrucisata intre costurile aferente productiei de energie termica si cele aferente productiei de energie electrica. In esenta, noi suspectam ca, in Capitala, ELCEN transforma parte din costurile de productie a energiei electrice pe costurile de productie a energiei termice, iar astfel incarca factura bucurestenilor", spunea Dumitrascu.

La randul sau, reprezentanti ai ANRE afirmau, pe 27 iulie, ca sunt nefondate acuzatiile la adresa ELCEN, potrivit carora compania livreaza energia termica in urma unui proces de productie cu randamente si eficienta dezastruoase, la costuri mari si ca practica subventia incrucisata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Radet proces ANRE, #RADET majorare pret gigacalorie, #crestere pret gigacalorie , #justitie
Comentarii