Raportul MCV, publicat exact in forma dorita de Bruxelles (Video)

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 17:52
5418 citiri
Raportul MCV, publicat exact in forma dorita de Bruxelles (Video)

Romania a deranjat Comisia Europeana si va suporta consecintele. Raportul privind Mecanismul de Control si Verificare va fi publicat saptamana urmatoare exact in forma redactata la Bruxelles.

Este pentru prima data cand se intampla acest lucru, pana acum autoritatile de la Bucuresti primind raportul cu cateva zile inainte de publicare pentru eventuale ajustari de ultim moment. Oficialii de la Bruxelles au fost deranjati de faptul ca, in anii precedenti, raportul ajungea de fiecare data in presa, inainte de a fi publicat oficial.

In premiera, autoritatile romane nu vor mai primi anul acesta proiectul final al raportului privind MCV, asa cum se intampla in fiecare an inainte de publicare. Comisia este deranjata din cauza scurgerilor aparute in presa anul trecut. Documentul va fi publicat in 30 ianuarie, potrivit unei corespondente RFI din capitala Belgiei.

Greu de zis de unde pleaca an de an scurgerile in presa ale proiectului raportului MCV, uneori cu zile bune inainte de publicare.

Comisia Europeana considera insa ca aceste scurgeri pleaca de la autoritatile romane, motiv pentru care raportul va fi publicat fara un acord final al textului dat de Bucuresti, indica surse comunitare.

Publicare raportului, anuntata pentru 30 ianuarie, va dezvalui in acelasi timp autoritatilor romane si publicului textul final. Unele posibile exprimari sau fraze dure folosite de cei care redacteaza textul la Bruxelles nu vor mai putea fi "indulcite".

Raportul MCV de saptamana viitoare este menit sa verifice functionarea statului de drept in Romania, reforma justitiei si combaterea coruptiei.

Pentru Bulgaria este posibil sa se faca acum o prezentare orala, urmand ca un alt raport complet sa fie publicat la sfarsitul anului. Bucuresti si Sofia sunt singurele capitale astfel monitorizate de Bruxelles din lipsa de incredere, ceea ce face ca Romania si Bulgaria sa fie membre UE de categoria a doua.

Citeste mai multe despre Raportul MCV, publicat exact in forma dorita de Bruxelles, pe RFI Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#raport MCV Romania, #Romania MCV Bruxelles, #publicare raport MCV, #Romania MCV Schengen , #justitie
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
gargara basista.
Poza calculator
calculator
rank 1
Raportul MCV este neindoielnic in forma dorita de cotroceni