Raportul pe Justitie ofera "munitie" tarilor reticente in privinta Schengen - EUObserver

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 23:08
1752 citiri
Raportul pe Justitie ofera "munitie" tarilor reticente in privinta Schengen - EUObserver

Raportul pe Justitie ofera "munitie" tarilor reticente in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, arata publicatia EUObserver, amintind ca Olanda si Franta au anuntat ca vor sa vada progrese in privinta coruptiei, inainte sa decida in privinta Schengen.

Ministrii de Interne din Uniunea Europeana au decis in iunie ca, desi ambele tari indeplinesc criteriile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen, decizia privind extinderea Schengen va fi amanata pana in septembrie, dupa raporturile pe Justitie realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, arata EUObserver.

Raportul CE pe justitie: Bulgaria sta mai prost ca Romania

Comisarul pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom a avertizat miercuri ca justitia si problemele de coruptie ale celor doua tari nu trebuie considerate criterii in decizia privind extinderea spatiului Schengen, insa tari ca Olanda si Franta au exprimat retinere in aceasta privinta.

Franta si Grrmania au trimis in in decembrie 2010 o scrisoare comuna in care avertizau in privinta aderarii "premature" la Schengen a Bulgariei si Romaniei, atat timp cat coruptia continua sa fie o problema.

Boc: Raportul CE, obiectiv si echilibrat - apreciaza pozitiv activitatea Guvernului

Un posibil aflux de imigranti, dar si coruptia la granite, ar fi problemele care ii preocupa pe oficialii europeni. La acestea se adauga somajul crescut in urma crizei economice, care a facut ca Spania sa ia decizia de a introduce permise de munca pentru romanii care vor sa munceasca aici.

Comisia Europeana a anunt ca va face o evaluare in 2012 cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare, urmand sa fie luate in considerare optiunile de a monitoriza in continuare ambele tari, de a opri monitorizarea pentru una dintre ele sau de a opri MCV.

Basescu lauda Guvernul si ataca o parte a presei, dupa raportul pe Justitie

Raportul pe Justitie din cadrul MCV, dat publicitatii miercuri, arata ca justitia are deficiente majore in ambele tari, functionand prea incet: in Romania se asteapta verdicte in unele cazuri de mare coruptie, faptele fiind aproape de prescriere, pe cand in Bulgaria se constata deficiente in lupta impotriva crimei organizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Raport Justitie, #raport justitie Schengen , #justitie