Scandal la procesul lui Ovidu Tender

Joi, 04 Iunie 2015, ora 15:44
5116 citiri
Scandal la procesul lui Ovidu Tender
Foto: Antena 3

Omul de afaceri Marian Iancu a fost adus, joi, in sala de judecata pentru a fi audiat in dosarul "Rafo-Ovidiu Tender", la Curtea de Apel Bucuresti.

Procesul s-a amanat, miercuri seara, dupa audierea lui Ovidiu Tender si a altor patru acuzati, potrivit B1 TV.

Ovidiu Tender a facut pre-infarct tocmai cand sa afle verdictul in dosarul CAROM

Sedinta de judecata de joi a fost intrerupta pentru ca Marian Iancu sa fie scos din sala. Omul de afaceri a luat cuvantul pentru a sustine doua cereri de recuzare, una a completului si cealalta a procurorului.

Solicitarile i-au fost respinse, ceea ce l-a suparat pe Marian Iancu, care i-a amintit presedintelui de complet ca a depus o plangere penala la Parchet impotriva acestuia pentru abuz in serviciu.

Dupa ce i s-a atras atentia, fara succes, sa se calmeze, s-a dispus suspendarea sedintei pentru ca Marian Iancu sa fie scos cu jandarmii din sala de judecata.

Ulterior, Oviu Tender le-a marturisit jurnalistilor ca are emotii si ca "spera intr-o achitare, asa cum ar fi normal", pentru ca el se declara "nevinovat".

Ovidiu Tender si Marian Iancu sunt acuzati ca au constituit o grupare cu care au preluat nelegal controlul companiei CAROM SA Onesti, societate care a fost prejudiciata cu 1.434, 9 miliarde de lei vechi.

Unul dintre avocatii care l-au aparat pe Ovidiu Tender a fost Victor Ponta. El a povestit la un congres al avocatilor cum a fost dat afara din sala de judecata de catre judecatorul Stan Mustata, iar jurnalistii de la gandul.info au publicat stenograma sedintei respective.

In prezent, Stan Mustata este condamnat la zece ani si opt luni pentru fapte de coruptie. Procurorul in acest caz a fost Alina Bica, actualul sef al DIICOT, iar al doilea avocat al lui Tender este celebrul aparator Gheorghita Mateut.

Acuzatiile pe numele lui Ovidiu Tender se prescriu pe 9 iunie.

Omul de afaceri Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "RAFO". Si in acest caz, procesul a fost unul maraton, cu o durata de opt ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#proces CArom scandal, #Marian Iancu scandal Carom , #justitie