Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Marti, 28 Mai 2013, ora 18:23
1352 citiri
Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Sefa Comisiei de evaluare de la Directia de Generala asistenta Sociala din Prahova, care ii punea pe bolnavii cu handicap sever sa se deplaseze la comisia de evaluare, dar elibera certificate de handicap persoanelor perfect sanatoase, precum si complicea acesteia au fost de DNA pentru luare de mita.

Viorica Oniga este acuzata de luare de mita in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si in forma continuata si de fals intelectual in forma continuata. Complicea acesteia, Georgeta Oprea, a fost si ea retinuta pentru dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuata.

Cele doua au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"In perioada 2006 - 2012, in calitate de presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, inculpata Oniga Viorica a primit, in mod repetat, de la Oprea Georgeta si de la alti cinci intermediari (dintre care inculpatii Gabor Sorin Octavian si Neacsu Georgeta - ambii arestati preventiv in cauza), sume de bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, in schimb, sa isi incalce atributiile de serviciu prin aceea ca a incadrat in grad de handicap si a eliberat certificatele medicale aferente pentru un numar de 68 de persoane, in conditiile in care acele persoane nu sufereau de bolile mentionate in cuprinsul certificatelor, nu puteau fi incadrate in gradul de handicap stabilit si nu puteau beneficia de facilitatile prevazute de lege.

In cuprinsul certificatelor medicale eliberate pentru acele persoane, inculpata Oniga Viorica a atestat, in mod nereal, ca acele persoane sufera de anumite afectiuni care sa le permita incadrarea in gradul de handicap stabilit", se arata intr-un comunicat al DNA.

Cele 68 de persoane care aveau certificate de handicap desi erau perfect sanatoase au primit pe nedrept indemnizatii in toti acesti ani, prejuidiciul adus statului fiind de 1.146.200 lei.

Directia de asistenta Sociala din Prahova a intrat in atentia opiniei publice in urma cu cateva saptamani, dupa ce in presa au aparut imagini cu mai multi bolnavi cu handicap sever, obligati sa se tarasca pe scarile institutiei pentru a fi reevaluati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#sefa comie handicap retinuta, #Viorica Oniga retinuta mita, #sefa evaluare handicap mita, #luare mita certificate handicap , #justitie