Scandalul gazelor de sist ia amploare: Primarul din Pungesti, reclamat la DNA

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 13:40
2271 citiri
Scandalul gazelor de sist ia amploare: Primarul din Pungesti, reclamat la DNA
Foto: Arhiva

Mai multi localnici din Pungesti, judetul Vaslui, au depus, vineri, o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva primarului comunei, Mircea Vlasa de la PSD.

Astfel, o delegatie condusa de fostul edil al localitatii, Costica Spiridon, a mers la DNA si l-a acuzat pe Vlasa de abuzuri, cerand procurorilor sa verifice toate documentele administratiei locale incepand cu anul 2005, scrie Mediafax.

Oamenii din Pungesti, care au inceput sa protesteze fata de gazele de sist de la jumatatea lunii octombrie, sustin ca primarul actual si-a dat ilegal sase hectare de pamant, dintre care patru sunt pe numele sotiei sale, Margareta Vlasa.

De asemenea, localnicii au notat in plagere si alte acuzatii la adresa primarului, spunand ca acesta a comis ilegalitati cu tichetele de combustibil pentru autoturismele primariei, dar si cu alimentele gratuite de la Uniunea Europeana.

"In aceasta plangere noi reclamam modul abuziv in care primarul Mircea Vlasa conduce primaria, confundand-o cu proprietatea lui. Noi solicitam procurorilor anticoruptie sa verifice toate documentele din 2005, de cand Mircea Vlasa este primar si pana in prezent", a lamurit fostul primar al comunei Pungesti, Costica Spiridon, care s-a aflat la conducerea administratiei locale din 2000 pana in 2004 si care a protestat alaturi de localnici fata de proiectul de exploatare al companiei americane Chevron.

De asemenea, miercuri, localnicii din Pungesti au cerut la Prefectura Vaslui organizarea unui referendum de demitere a primarului Mircea Vlasa, motivand ca acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma sa inceapa exploatarea gazelor de sist.

Protest spontan fata de gazele de sist: Ponta, nu uita, Romania nu-i a ta!

In plus, peste 150 de persoane au protestat, joi, in Piata Civica din Vaslui, cerand demisia prefectului Radu Renga. Acesta a atacat recent in instanta decizia Consiliului Local de a fi organizat un referendum privind exploatarae gazelor de sist.

Referendumul din Pungesti privind gazele de sist, blocat de prefectura

Protestele din Pungesti au inceput la jumatatea lunii octombrie, cand compania Chevron ar fi trebuit sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei unde va fi amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#plangere DNA primar Pungesti, #plangere DNA Mircea Vlasa, #protest gaze sist Pungesti , #justitie
Comentarii