Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Se mai golesc puscariile? 5.500 de romani, in arest la domiciliu sau control judiciar

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 15:40
3716 citiri

Aproape 4.000 de persoane au fost puse sub control judiciar si 1.520 arestate la domiciliu in ultimele sase luni, la inceputul lunii iulie fiind sub supravegherea politistilor 6.097 de inculpati pentru care magistratii au dispus masuri preventive in dosarele in care sunt cercetati sau judecati.

Potrivit Politiei Romane, in prima jumatate a anului, la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 5.493 de persoane, dintre care pentru 1.520 magistratii au dispus masura arestului la domiciliu, pentru 3.958 s-a luat masura controlului judiciar si pentru alte 15, masura controlului judiciar pe cautiune.

Din datele Politiei Romane rezulta ca, la 1 iulie, erau in supraveghere 6.097 de persoane, dintre care 602 in arest la domiciliu, 5.458 in control judiciar si 37 in control judiciar pe cautiune.

Marian Vanghelie a scapat de "beciul domnesc" - eliberat si cercetat in arest la domiciliu (Video)

Supravegherea persoanelor arestate la domiciliu sau aflate sub control judiciar se face de catre cei aproximativ 500 de politisti de la structurile de supraveghere judiciara. Acestia verifica periodic modul in care persoanele aflate sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta.

Arestul la domiciliu consta in obligatia impusa inculpatului, pe o perioada de cel mult 30 de zile, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.

Persoana aflata sub control judiciar trebuie sa respecte mai multe obligatii, printre care cea de a se prezenta la politie conform programului de supraveghere, la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata, dar si de a informa daca isi schimba locuinta.

Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#arest domiciliu, #control judiciar, #eliberare conditionata , #justitie