Sechestru pe 16 milioane de dolari in urma perchezitiilor la firme de videochat

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 12:30
4319 citiri
Sechestru pe 16 milioane de dolari in urma perchezitiilor la firme de videochat
Foto: creativegurus.org

Politia Romana a instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari si au ridicat 200.000 de euro in urma perchezitiilor efectuate marti la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul prestarii de servicii de tip "videochat".

"La data de 17 martie, Politia Romana a efectuat 93 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, pentru destructurarea a patru grupari infractionale specializate in evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu activitati de tip 'videochat'", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat bani, lei si valuta, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unitati de calcul, 32 de medii de stocare si 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflati in conturile bancare ale persoanelor banuite, in valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum si asupra a cinci locuinte si sase autoturisme.

"Noua persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani", se mai arata in comunicat.

De asemenea, sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip "off shore", care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - Inspectoratul General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Activitatile se desfasoara in patru dosare penale, instrumentate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Directiei de Investigatii Criminale - Inspectoratul General al Politiei Romane, sub conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#sechestru perchezitii firme Videochat , #justitie