Sefa ICCJ: Mihai Gadea i-ar fi promis bani Marianei Rarinca

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 20:35
6481 citiri
Sefa ICCJ: Mihai Gadea i-ar fi promis bani Marianei Rarinca
Foto: B1 TV

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a spus joi ca Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o, ar fi primit bani de la Mihai Gadea, moderator Antena 3, pentru a-i oferi acestuia informatii despre ea.

"La finele lui 2013 sau inceputul lui 2014 am fost sunata de cumnatul meu Radu Stanciu. Mi-a spus sa incerc sa iau legatura cu dna Rarinca, deoarece aceasta, incepand din august 2013, cand se desfasura procedura de reinvestire a mea la ICCJ, i-ar fi transmis ca a fost abordata de o televiziune, Antena 3, ca ar fi venit Mihai Gadea personal la domiciliul ei si ca i-au oferit sume foarte mari de bani pentru a da orice amanunte picante din viata privata a doamnei Stanciu sau a sotului acesteia", a declarat Livia Stanciu, joi, potrivit Stiripesurse.ro.

Afirmatiile sale au fost facute in fata judecatorilor, in contextul in care Curtea de Apel rejudeca acest caz.

De asemenea, Livia Stanciu sustine ca Rarinca a pacalit-o ca i-ar fi platit facturi de intretinere si chirie, ceea ce a generat scandalul.

Rarinca: Daca stiam ce mi se va intampla, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu

"La finalul intalnirii, Rarinca s-a transformat intr-un alt om si mi-a spus ca sunt datorii multe la cabinet si ca eu ii sunt datoare. Ca sotul meu avea contracte neonorate, ca urmare a decesului. Din tonul ei am avut impresia ca discut cu alt om. Acesta a fost motivul pentru care i-am inchis telefonul. Inainte insa, i-am spus sa uite de familia Stanciu, ca nu ii voi mai raspunde la telefon daca aceasta este maniera in care a inteles sa se comporte fata de noi", a mai spus presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Joi, Mariana Rarinca le-a spus judecatorilor ca nu a santajat-o pe Livia Stanciu, insa ca era "foarte suparata" pe aceasta: "Nu recunosc fapta de care sunt acuzata. Recunosc ca am avut o abordare gresita. Daca stiam ca mi se va intampla asa ceva, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu".

Astfel, Rarinca a sustinut ca a incercat sa recupereze de la sefa ICCJ datoriile de 1.600 de euro si 3.800 de lei si ca nu ar fi santajat-o pentru 20.000 de euro.

In schimb, femeia sustine ca nu a divulgat nimic la televiziunea Antena 3.

Mariana Rarinca a fost condamnata initial in luna decembrie 2014, la trei ani de inchisoare cu suspendare, de Tribunalul Bucuresti. In luna mai 2015, Curtea de Apel Bucuresti a achitat-o, decizie care insa a fost anulata de aceeasi Curte, dupa o contestatie a DNA.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Livia Stanciu Rarinca, #Rarinca bani Gadea, #proces Livia Stanciu Rarinca , #justitie