Sefa Inaltei Curti, suparata pe jurnalisti pentru cum au prezentat cazul Bercea Mondial: E incalificabil

Joi, 03 Iulie 2014, ora 17:55
4842 citiri
Sefa Inaltei Curti, suparata pe jurnalisti pentru cum au prezentat cazul Bercea Mondial: E incalificabil
Foto: luju.ro

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a vorbit, joi, despre cazul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care sustine ca i-ar fi dat mita acesteia si sefului DNA pentru a-l scapa de inchisoare.

Livia Stanciu a declarat ca va mai raspunde acuzatiilor lui Bercea Mondial, dupa ce a facut acest lucru la momentul respectiv, insa a pus accent pe faptul ca este nemultumita de modul in care au prezentat unii jurnalisti aceasta situatie.

"Ducem in derizoriu activitatea instantei supreme si nu doresc sa se creeze aparenta faptului ca Inalta Curte ar intelege sa dea raspunsuri unor acuzatii ale unei persoane condamnate tot de instanta suprema", a afirmat seful ICCJ.

Seful ICCJ reactioneaza la acuzatiile lui Bercea Mondialu: Atac la independenta Justitiei

Jurnalistii n-au precizat ca nu exista probe, acuza Stanciu

In schimb, ea a vorbit mai mult despre modul in care presa a prezentat acest caz, considerand ca nu este deontologic ca astfel de informatii sa fie transmise fara mentiunea ca nu exista probe care sa le sustina.

"Este incalificabil, inacceptabil intr-un stat de drept sa se intample in mai multe emisiuni televizate sa se difuzeze acele imagini prin care sunt denigrati presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiei si procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sper ca nu se vor prevala colegii dvs. de dreptul la informare a opiniei publice. Nu a fost respectat, dimpotriva, nu s-a prezentat cu buna-credinta informatia de interes public.

Dreptul opiniei publice de a fi informata corect a fost incalcat. A fost depasit cadrul deontologic al profesiei de jurnalist, care implica obligatia sa nu se creeze un potential de afectare a prestigiului si independentei sistemului judiciar", a detaliat seful instantei supreme.

Livia Stanciu a precizat ca in mai multe emisiuni au fost prezentate permanent imagini, "fara ca moderatorii sa intervina si sa spuna: 'Sunt acuzatii pe care le aduce o persoana la adresa presedintelui Inaltei Curti si procurorului-sef al DNA, dar, pana in acest moment, persoana nu a adus probe in dovedirea sustinerilor sale'. Daca ar fi facut acest lucru, atunci ar fi fost exercitat dreptul de a informa opinia publica".

Bercea Mondialu sustine ca a dat mita si sefei DNA, presedintei ICCJ si lui Vasile Blaga

Stanciu a facut aceste afirmatii dupa ce televiziunile de stiri au prezentat in mai multe randuri imagini cu Sandu Anghel spunand, din duba cu care fusese adus la audieri, ca a dat mita doua milioane de euro ca sa scape de inchisoare si ca banii ar fi ajuns si la seful DNA si la presedintele Inaltei Curti.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Livia Stanciu Bercea Mondial, #Livia Stanciu mita Bercea Mondial, #Livia Stanciu televiziuni Bercea Mondial , #justitie