Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la 5 luni de inchisoare

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 10:44
3566 citiri
Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la 5 luni de inchisoare
Foto: Radio Targu Jiu

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat la 5 luni de inchisoare cu suspendare intr-un dosar in care era acuzat de mai multe fapte de coruptie savarsite impreuna cu fratele sau. Decizia Inaltei Curti nu este definitiva si va fi atacata.

Contactat de B1 TV, senatorul Dian Popescu a declarat ca avocatii sai vor face apel.

"E decizia instantei, trebuie respectata. Nu e decizie finala, mergem mai departe. Sunt bucuros, pentru ca am fost acuzat de multe capete, fals, mita... Toate au fost achitate. A ramas o decizie de complicitate la abuz. Asteptam motivarea si mergem mai departe", a declarat acesta.

Intrebat daca intentioneaza sa se suspende din PNL dupa aceasta condamnare, pana la aflarea verdictului final, Dian Popescu a spus ca statutul partidului prevede aceasta masura doar "daca esti condamnat pentru anumite fapte de coruptie".

"La mine acuzatia nu e de coruptie. E vorba despre firma mea privata, cu multi ani inainte de a fi senator si om politic. Daca ar fi o decizie finala, fara doar si poate", a mai explicat senatorul.

Procurorii sustin ca Dian Popescu si fratele sau, Titus Gabriel, au incasat bani ilegal de la Primaria Pestisani, judetul Gorj, care a incheiat un contract cu firma celor doi, Maserati Construct SRL. In plus, conform DNA, Dian Popescu i-ar fi dat mita 7.000 de lei primarului din Pestisani, Florin Pavel, acesta folosind banii in campania electorala.

Dian Popescu a fost trimis in judecata pentru mai multe fapte penale, printre care dare de mita, fals si uz de fals, chiar in ziua in care isi ridica mandatul de la Biroul Electoral Judetean, obtinut in urma alegerilor din 2012.

Dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie in ianuarie 2013.

Ce pedepse s-au mai dat in dosar

Fratele lui Dian Popescu, Gabriel Titus Popescu, a fost condamnat tot la cinci luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, pedeapsa suspendata pe un termen de incercare de doi ani si cinci luni, potrivit Mediafax. Acesta a mai primit o pedeapsa de doua luni de inchisoare pentru uz de fals, care a fost contopita cu cea de cinci luni.

In acelasi dosar, Florin Pavel, primarul comunei Pestisani la data faptelor, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si 30.000 de lei amenda penala pentru neglijenta in serviciu. Instanta a dispus si in cazul lui Pavel suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe un termen de incercare de sase ani.

Instanta l-a achitat pe fostul secretar general adjunct in Ministerul Economiei Dumitru Parvulescu pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu in forma calificata.

Omul de afaceri gorjean Dan Radu Floarea a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si uz de fals, pedeapsa fiind suspendata pe un termen de incercare de sase ani. Floarea a fost acuzat ca firma sa, desi avea de executat la Pestisani un campus scolar pentru care primise banii necesari, nu a facut aceasta lucrare.

Nicolae Isar, fost diriginte de santier la firma lui Dan Radu Floarea, a fost si el gasit vinovat si condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de patru ani, pentru complicitate la abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale.

Instanta a luat act ca Primaria comunei Pestisani nu s-a constituit parte civila in cauza.

C.B.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Dian Popescu PNL condamnat, #senator PNL condamnat , #justitie