Sorina si pasaportul retinut: Ce spune familia adoptiva referitor la plecarea din tara impreuna cu fetita

Luni, 15 Iulie 2019, ora 13:46
6803 citiri
Sorina si pasaportul retinut: Ce spune familia adoptiva referitor la plecarea din tara impreuna cu fetita
Foto: Arhiva Pixabay

Familia adoptiva a Sorinei nu are de gand sa plece din tara cu fetita pana nu se solutioneaza in instanta solicitarea procurorului general referitoare la interdictia de a parasi Romania impreuna cu minora.

"Chiar si dupa eliberarea pasaportului, familia Sacarin nu va pleca din tara pana pe 18 iulie, pentru ca noi respectam legile si toate institutiile statului si dorim sa facem absolut totul in legalitate si cu buna credinta, asa cum am procedat si pana acum.

Oricum si daca ne-ar fi eliberat maine, 16 iulie, pasaportul, dureaza ceva timp si eliberarea vizei de America", este reactia oficiala a familiei Sacarin, remisa Ziare.com, ca urmare a afirmatiilor din aceasta dimineata ale procurorului Bogdan Licu.

Seful Parchetului General a spus ca pasaportul Sorinei a fost retinut, pentru ca au existat nereguli privind eliberarea documentului.

"Cu privire la pasaport, in momentul in care a fost retras pasaportul, au existat anumite indicii ca ar fi fost obtinut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot sa va spun.

In momentul de fata s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. In perioada urmatoare, veti vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub invinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date si indicii privind nereguli existente la momentul eliberarii pasaportului", a declarat, luni, Bogdan Licu, la iesirea din Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, unde a vorbit despre cazul Sorinei.

Procurorul general a mai precizat ca Sorina nu putea parasi tara, deoarece nu avea pasaport.

"Fetita nu putea pleca cu familia pentru ca nu avea pasaport. In momentul in care va avea pasaport, va putea pleca din tara. Parerea mea este ca parintii adoptivi vor fi destul de destepti sa nu plece cu fetita din tara pana nu se va solutiona si cererea de ordonanta presedintiala privind plecarea din tara", a completat Licu.

Pe de alta parte, Judecatoria Slatina a amanat, pentru 18 iulie, decizia in cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sorina pasaport plecare SUA , #justitie