Stere Gulea, despre modificarile din Justitie: Stai ca o banda de hoti si astepti sa dai lovitura

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 12:46
6513 citiri
Stere Gulea, despre modificarile din Justitie: Stai ca o banda de hoti si astepti sa dai lovitura
Foto: captura video Digi 24

Stere Gulea, regizorul filmelor "Morometii" (1987) si viitorului "Morometii 2" (2018), a criticat dur modificarile propuse de ministrul Tudorel Toader, la Legile Justitiei.

Regizorul de 74 de ani il numeste pe Toader "nenorocitul asta de ministru al Justitiei", iar actuala guvernare o catalogheaza drept "o banda de hoti".

"Tu stai ca o banda de hoti si astepti momentul in care sa dai lovitura. Asta e sentimentul pe care l-a creat nenorocitul asta de ministrul al Justitiei cu propunerile pe care le-a facut.

Ai sentimentul ca e o banda de hoti care sta la panda sa vada daca au adormit stapanii si sa dea lovitura. Asta e sentimentul pe care il ai, ca esti urmarit sa nu adormi, sa nu ai impresia ca lucrurile s-au linistit", a spus Stere Gulea, joi seara, la Digi 24.

Regizorul spune despre Toader ca "ii crede pe oameni niste prosti", apreciind astfel ca revolta oamenilor este indreptatita.

"L-am vazut pe omul asta care se spune ca e o somitate. Nu il inteleg. Daca tu esti o somitate, chiar asa sa vii sa-i crezi pe oameni niste prosti, ca astea nu sunt dom'le adevarate, nu ati inteles. Pai, oamenii sunt prosti?

De asta se revolta, ca dovada ca mi-am iesit din... Cum sa nu te revolti? Pai tu vii sa intorci justitia la anii 2000 pentru ca ti-o cere Guvernul si vrei sa ramai ministru cu orice pret. Daca esti un om care stii drept, ai fost rector, ce ai fost, trebuie sa ai putina demnitate profesionala, nu se poate asa", a mai precizat Stere Gulea.

Acesta a vorbit si despre Liviu Dragnea, spunand despre prsedintele PSD ca "e temut" in Teleorman, judet unde vor avea loc filmari din "Morometii 2".

"Problema este a acestor politicieni care de 27 de ani mint si sunt oameni care ii cred. Mint cu o nerusinare nemaintalnita, imbogatindu-se intr-un mod absolut incredibil... latifundii.

In Teleorman, unde trebuie sa ma duc sa filmez, nu mai ai loc de Dragnea. El spune: n-am, draga, nimic acolo... Daca stai de vorba cu om dintr-un sat de acolo spune: pai e a lui Dragnea. Tot Teleormanul e al lui Dragnea? Daca omul simplu spune chestia asta...", a mentionat cineastul.

Nu in ultimul rand, regizorul constantean subliniaza ca protestatarii sunt cei care au oprit Ordonanta 13 sa intre in vigoare.

"Daca nu ieseau atunci treaba era facuta. Da, dom'le, i-au votat 3 milioane de oameni, dar mai exista restul de romani care nu i-au votat. Sigur ca e si vina romanilor care n-au votat. Decat sa stai in frigul din februarie mai bine te duceai la vot. E si vina noastra. Eu ma duc la vot din 90 incoace. E obligatia ta de om responsabil fata de copiii tai, fata de tine. Dar 3 milioane de oameni nu inseamna toata tara", a spus Stere Gulea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Stere Gulea Legi Justitie, #Stere Gulea critica Tudorel Toader, #Stere Gulea Dragnea Teleorman , #justitie