Sute de magistrati au protestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, sustinuti cu aplauze si claxoane de trecatori (Video)

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 18:02
12222 citiri
Sute de magistrati au protestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, sustinuti cu aplauze si claxoane de trecatori (Video)
Foto: captura Facebook / Spatiu liber de coruptie

Sute de magistrati din Capitala au protestat in tacere, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, fata de modificarea Legilor Justitiei, dar si fata de modificarile Codurilor penale.

Proteste similare ale magistratilor au avut loc in cursul zilei si la Constanta, Cluj-Napoca, Braila, Slatina sau Brasov.

Magistratii au tinut in maini coli A4 cu textul juramantului de credinta: "Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!".

Protestul magistratilor s-a desfasurat in tacere, insa multi soferi au claxonat in semn de sustinere atunci cand au trecut prin fata cladirii, iar trecatorii au aplaudat.

UPDATE 18:00 - Protestul a luat sfarsit.

In paralel cu protestul magistratilor, comisia speciala condusa de Florin Iordache (PSD) si-a continuat nestingherita activitatea.

Foto: captura video Digi24

Astazi au iesit in strada procurori si judecatori din mai multe judete din tara, printre care Cluj, Braila, Slatina, Covasna, Galati, Constanta, Brasov, Salaj si din Bucuresti.

De asemenea, si judecatorii din Teleorman au decis sa isi manifeste public nemultumirea.

Astfel, judecatorii din Teleorman "isi exprima in mod public dezacordul fata de propunerile de modificare a Codului Penal si a Codului de procedura penala si a legilor justitei si isi manifesta sustinerea fata de actiunile publice de dezaprobare organizate de judecatorii si procurorii din toata tara", se arata in comunicatul adoptat la finalul adunarii generale si postat integral pe Facebook de jurnalistul Attila Biro

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a trimis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache, in care ii cere sa acorde timp Consiliului pentru a se consulta cu corpul magistratilor.

Legile Justitiei au intrat, luni, intr-o procedura accelerata de dezbatere si vot, fiind posibil ca pana miercuri sau joi sa fie aprobate toate cele trei proiecte. Rapoartele si pentru dezbaterea din plenul Senatului vor fi facute tot de Comisia speciala condusa de Florin Iordache.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat saptamana trecuta cele trei legi ale Justitiei: luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind functionarea CSM.

Senatul este forul decizional in cazul tuturor celor trei acte normative.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#protest magistrati Bucuresti , #justitie