Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traian Berbeceanu cere daune consistente de la acuzatorii sai

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 15:28
2533 citiri
Traian Berbeceanu cere daune consistente de la acuzatorii sai

Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, cere daune consistente in dosarul in care acuzatorii sai sunt judecati pentru abuz in serviciu.

Berbeceanu s-a constituit parte civila in dosarul aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si a cerut daune morale in valoare de 200.000 de euro si despagubiri materiale de 100.000 de lei, potrivit alba24.ro.

Daunele cerute de Berbeceanu se refera la dosarul in care acesta a fost acuzat de DIICOT Alba de legaturi cu lumea interlopa, Tribunalul Hunedoara stabilind ca este vorba despre un dosar fabricat si ridicand masurile preventive dispuse pe numele comisarului.

"Persoana vatamata Berbeceanu Traian a precizat ca se constituie parte civila cu suma de 100.000 lei, reprezentand daune materiale generate de diferenta de salariu de la punerea sa la dispozitie, salariul neprimit pana la reincadrarea la Inspectoratul de Politie Judetean Hunedoara, cheltuielile aferente deplasarilor sale si ale aparatorilor la Bucuresti, cheltuielile aferente deplasarilor familei pe perioada cat a fost arestat nelegal, precum si cu suma de 200.000 de euro reprezentand daune morale generate de suferintele fizice si psihice prin care a trecut si trece in continuare persoana vatamata si membrii familiei sale, precum si cele generate de afectarea reputatiei si onoarei de ofiter", se precizeaza in rechizitoriul DNA.

Interceptari din dosarul lui Berbeceanu: Sefii DIICOT si IGPR stiau despre problemele de la Alba

In dosarul judecat la curtea suprema sunt implicati fostul sef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan, procurorul suspendat din functie Nicolaie Cean si politistul Alin Muntean, acestia fiind acuzati de abuz in serviciu, pentru ca ar fi fabricat probe din dosarul lui Traian Berbeceanu.

Dosar fabricat de DIICOT

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba a fost acuzat de DIICOT Alba, anul trecut, de legaturi cu lumea interlopa.

Totusi, instanta a decis ca dosarul lui Berbeceanu a fost fabricat, iar Tribunalul Hunedoara a dispus anularea masurilor preventive luate impotriva sa, dupa ce a fost eliberat din arest.

Comisarul Berbeceanu a fost arestat preventiv in noiembrie 2013 si a stat timp de o luna in arest preventiv. In cele din urma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca fostul sef al BCCO poate fi cercetat in libertate.

El era acuzat ca ar fi colaborat cu o grupare de interlopi si ca ar i-ar fi anuntat pe suspecti inainte de controalele si perchezitiile facute de autoritati la domiciliul acestora.

Seful DIICOT Alba, sub control judiciar, dupa ce a fabricat probe in dosarul lui Berbeceanu

Procurorii DNA sustin ca probele impotriva fostului sef al directiei de crima organizata Alba au fost obtinute in mod ilegal de catre fostul procuror-sef al DIICOT Alba, unii dintre cei care au dat declaratii false fiind recompensati.

Berbeceanu, din nou in vizorul DIICOT

Fostul sef al BCCO Alba a fost trimis in judecata, pe 16 iulie, de procurorii DIICOT intr-un alt dosar in care este acuzat de luare de mita, spalare de bani, fals in inscrisuri, fals in declaratii, complicitate la infractiunea de delapidare, precum si pentru sprijinire de grup infractional organizat.

Traian Berbeceanu, trimis in judecata - este acuzat de fals si spalare de bani

El este suspectat ca ar fi favorizat o grupare de evazionisti, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DIICOT. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti, Berbeceanu fiind judecat in stare de libertate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Berbeceanu daune morale, #Berbeceanu daune, #Berbeceanu daune DIICOT , #justitie