Tv Ziare.com: Statul este atat de ostil, incat nici nu mai respecta hotararile judecatoresti

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 14:48
3028 citiri
Tv Ziare.com: Statul este atat de ostil, incat nici nu mai respecta hotararile judecatoresti

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, vineri, la TV Ziare.com, ca desi mii de persoane dau statul in judecata in diverse cauze si castiga, institutiile sunt atat de ostile incat nici nu respecta hotararile judecatoresti.

Avocatul a discutat cu cititorii Ziare.com despre avocatii care pledeaza pro-bono, persoanele care au nevoie de reprezentare in Justitiei si relatia dintre cetateni si stat.

"Sunt mii, zeci de mii de persoane care au dat in judecata statul si au obtinut castig de cauza, din in randul profesorilor si al bugetarilor. Problema ca este statul este atat de ostil populatiei incat nici nu mai respecta hotararile judecatoresti.

Sunt hotarari judecatoresti irevocabile care obliga la plata salariilor si statul nu le respecta, pe motiv ca nu mai sunt bani", a declarat Gheorghe Piperea, la TV Ziare.com.

Gheorghe Piperea explica insa lipsa fondurilor prin practicile politice, mai degraba decat criza economica.

"Nu sunt bani pentru ca sunt aruncati in gaurile negre numite achizitii publice, achizitii facute de la firme cu foarte bine infipte radacini politice. Mai degraba omul are incredere in Justitie pentru a-si gasi dreptatea si eventual la CEDO decat in statul roman", sustine Piperea.

Dupa masurile de austeritate luate de Guvern, multe persoane au decis sa dea in judecata statul, insa nu toti au bani sa dea pe procese, explica Gheorghe Piperea. Astfel, s-a constituit o retea de 40 de avocati care pledeaza pro-bono in tara, adica gratuit, iar multe dintre cazuri sunt preluate de acesti avocati.

Clientii sunt, in genere, pensionari care sunt pusi in situatia de a li se recalcula pensiile, mame carora li s-au redus indemnizatiile de crestere a copilului, dar si proprietari in disputa cu furnizorii de energie termica. Recent, s-au adresat avocatilor si o familie de bugetari care s-au gasit in situatia in care nu mai pot plati ratele la banca dupa reducerile salariale.

"Acest gen de avocatura nu se adreseaza persoanelor care au mijloace materiale si in niciun caz litigantilor de profesie, adica celor care obisnuiesc sa dea pe oricine in judecata, (...) pentru ca timpul consumat cu astfel de persoane este timp pierdut pentru persoane care realmente au nevoie de ajutor judiciar", a declarat Gheorghe Piperea.

Cei care au nevoie de reprezentare pro-bono se pot adresa firmei de avocatura "Piperea si Asociatii", Fundatiei "Horia Rusu" sau pot scrie pe site-ul SpuneSiTu.ro.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#Gheorghe Piperea, #Piperea stat justitie, #stat hotarari judecatoresti , #justitie
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Mai degraba omul are incredere in Justitie pentru a-si gasi dreptatea si eventual la CEDO decat in statul roman", sustine Piperea.