TV Ziare.com: Vreti ca UE sa continue monitorizarea pe justitie si anticoruptie?

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 12:40
1244 citiri
TV Ziare.com: Vreti ca UE sa continue monitorizarea pe justitie si anticoruptie?

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog miercuri, incepand cu ora 14:00, cu Cristian Ghinea, directorul Centrului Roman pentru Politici Europene.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea concluziilor desprinse in urma ultimului sondaj realizat de CRPE si Societatea Academica din Romania despre perceptiile expertilor anticoruptie si jurnalistilor romani asupra efectelor Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in domeniul justitiei agreat de Uniunea Europeana cu Romania.

Potrivit studiului studiului, cel mai mare esec se inregistreaza la obiectivul care prevede "Consolidarea transparentei si eficientei actului de justitie, in special prin consolidarea capacitatii si responsabilitatii CSM", 91% dintre respondenti declarand ca acest obiectiv nu a fost indeplinit.

Totodata, respondentii au considerat ca sentintele prea blande afecteaza eficienta politicilor anticoruptie, primele doua cauze identificate fiind coruptia in randul judecatorilor (37%) si frica fata de urmarile asupra propriei cariere (27%).

In alta ordine de idei, 96 % dintre respondenti sunt de parere ca exceptiile de

constitutionalitate reprezinta "mai degraba o modalitate de tergiversare" si 87%

ca ar fi binevenita schimbarea legii astfel incat procesele sa nu mai fie oprite

atunci cand se ridica o astfel de exceptie.

Nu in ultimul rand, 65% dintre respondenti spun ca Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei trebuie pastrat, ba chiar ar trebui sa fie inasprite sanctiunile.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, intrati AICI, incepand cu ora 14.00, in dialog cu Cristian Ghinea.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Cristian Ghinea CRPE, #Centrul Roman Politici Europene, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com, #sondaj justitie CRPE , #justitie