Ziare.com

Un dosar al lui Constantin Nicolescu, mutat la Bucuresti

Joi, 14 Februarie 2013, ora 15:34

   

Un dosar al lui Constantin Nicolescu, mutat la Bucuresti
Judecatorii de la Tribunalul Arges au decis, joi, scoaterea de pe rol si trimiterea la Tribunalul Bucuresti a dosarului in care Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de Constantin Penescu si alti alesi locali argeseni.

Presedintele PSD Arges este judecat in doua dosare penale, informeaza Evenimenul Zilei.

Nicolescu a fost trimis in judecata in mai 2011 pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene. El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, Nicolescu mai este acuzat de fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

De asemenea, pe 11 septembrie 2012, Serviciul Teritorial Pitesti al DNA a inceput urmarirea penala impotriva a 12 persoane, printre care presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, dar si sapte angajati ai institutiei, pentru fraudarea de fonduri europene si alte infractiuni, intr-un dosar privind reabilitarea unui pod din localitatea Cateasca, afectat de inundatii. Rechizitoriul in aceasta noua cauza a fost finalizat pe 7 februarie 2013 si trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Arges, iar la alegerile din 10 iunie 2012 a castigat al treilea mandat la sefia Consiliului Judetean.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1018 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce oameni sunt in arges ?!

cum poti sa alegi presedinte de consiliu judetean un om care are probleme cu legea !!!!!!!!

 

Gunoiul USL deja.........PUTE

Votqati gunoiul USL.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor