Un judecator, fost concurent la MasterChef, suspendat din functie - ar fi bolnav psihic

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 22:39
7936 citiri
Un judecator, fost concurent la MasterChef, suspendat din functie - ar fi bolnav psihic
Foto: Pro TV

Magistratul Gabriel Apostol de la Judecatoria Pitesti, fost concurent al emisiunii MasterChef, a fost suspendat din functie, pe motiv ca ar suferi de o boala psihica.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, in sedinta de miercuri, suspendarea din functia de judecator a lui Gabriel Apostol, potrivit unui comunicat al CSM.

Astfel, magistratul de la Judecatoria Pitesti nu isi mai poate exercita meseria timp de peste un an, incepand cu 3 decembrie 2014 pana pe data de 1 februarie 2016.

Judecatorul care s-a batut cu doi politisti pe A1 a lovit un om cu masina

"Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a art. 62 alin. 1 lit. b si art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se precizeaza in documentul citat.

Potrivit articolului 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, "boala psihica se constata printr-o expertiza de specialitate, la sesizarea presedintelui instantei sau a conducatorului parchetului ori a colegiilor de conducere, iar suspendarea din functie se dispune pe perioada recomandata de comisia medicala de specialitate".

Judecatorul din Pitesti care a agresat doi politisti recidiveaza: Acuzatii dure de la sotia sa

In actul normativ se mai mentioneaza ca "dupa expirarea perioadei prevazute la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii, pe baza unei noi expertize, poate hotari incetarea suspendarii si repunerea in functie a judecatorului sau procurorului, prelungirea acesteia sau, daca boala este ireversibila, propune eliberarea din functie potrivit legii".

Judecatorul Gabriel Apostol a devenit cunoscut dupa ce a participat la MasterChef, dar si in urma mai multor scandaluri in care a fost implicat. Anul trecut, acesta s-a batut cu doi politisti intr-o benzinarie de pe A1, iar la doar doua saptamani a lovit un om cu masina.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#judecator MasterChef suspendat, #judecator batut politisti suspendat , #justitie