Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:18
15675 citiri
Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu
Foto: Facebook/Alaturi de presedintele nostru

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie incepe urmarirea penala in cazul achizitiei terenului din comuna calaraseana Nana de catre familia lui Traian Basescu.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchet, infractiunile vizate sunt de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

"In urma sesizarii transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal in care se efectueaza cercetari in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi", se arata in documentul citat.

Ioana Basescu explica achizitia terenului: 280.000 de euro am avut eu. Va plati rate 30 de ani (Video)

Fost consilier prezidential: Cine a gresit sa plateasca

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, fostul consilier prezidential Adrian Radulescu a declarat ca daca cineva este vinovat, sa plateasca.

"In nicun caz nu este legat de cumpararea de catre Ioana Basescu a acestor terenuri sau cu mine sau cu domnul presedinte. Atunci sa inceapa urmarirea penala, cine a gresit sa plateasca.

Din 1991, cand a aparut legea 18 (legea fondului funciar - n.red.), am facut parte din comisile de retrocedari si stiu modul cum se retrocedeaza si cum spunea legea. Daca au incalcat legea, vinovati sunt numai cei din comisia de aplicare a legii 18", a declarat Radulescu.

Comisia Nana: Adrian Radulescu nu vrea sa fie audiat

Secretara primariei comunei Nana a fost cea care a dezvaluit ca documentele de la Registrul Agricol pentru terenul cumparat de Ioana Basescu au fost depuse de Adrian Radulescu, consilier la vremea respectiva. Acesta a inregistrat actele fara niciun fel de procura, aceasta nefiind necesara.

In toamna anului trecut, Ioana Basescu a achizitionat un terenul agricol de peste 290 de hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1,3 milioane de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar, iar restul de circa 300.000 au provenit din resurse proprii.

Basescu le plange de mila romanilor ca nu-si permit creditul luat de fiica sa: Ea munceste in privat, nu la stat

Seful statului a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma. Totodata, acesta a spus ca si fiicei sale i-a fost destul de greu sa obtina credit de la banca.

Totodata, a fost infiintata o comisie parlamentara de ancheta pentru a cerceta modul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a cumparat terenul agricol din judetul Calarasi si modul in care au fost facut retrocedarile in acest caz.

I.S.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#urmarire penala terenuri Nana, #Parchet urmarire penala Basescu, #terenuri Calarasi Basescu ancheta , #justitie