Vicepresedintele CJ Olt, retinut pentru ucidere din culpa

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 15:11
2229 citiri
Vicepresedintele CJ Olt, retinut pentru ucidere din culpa
Foto: Concret in Olt

Vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, a fost retinut joi seara, pentru 24 de ore, in baza unei ordonante de retinere emisa de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, a confirmat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Claudia Radu.

Aceasta a precizat ca Marius Oprescu se afla in prezent in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Olt.

Oprescu este invinuit de ucidere din culpa dupa ce pe data de 3 octombrie a fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia mai multe persoane au fost ranite si una a decedat la trei saptamani de la producerea accidentului.

In seara zilei de 3 octombrie, pe un drum judetean din satul Criva (orasul Piatra-Olt), Marius Oprescu, aflat la volanul autoturismului de serviciu, a lovit o caruta nesemnalizata corespunzator in care se aflau patru persoane. Una dintre persoane, un barbat de 34 de ani, a suferit rani care au necesitat internarea. Barbatul a ramas internat la Spitalul Judetean de Urgenta, unde, pe 22 octombrie a murit.

Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a fost inceputa urmarirea penala fata de Marius Oprescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, care a fost implicat intr-un accident rutier, cat si fata de un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.

Demnitar cercetat pentru omor, in urma unui accident provocat cu masina de serviciu

Potrivit sursei citate, pe data de 4 octombrie, a fost inregistrat un dosar penal privind accidentul de circulatie.

In cazul lui Oprescu a fost inceputa urmarirea penala pentru ucidere din culpa, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea, refuzul, impotrivirea ori sustragerea conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat in vederea stabilirii alcoolemiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vicepresedinte CJ Olt retinut, #Marius Oprescu retinut 24 ore, #accident vicepresedinte CJ Olt , #justitie