Cazul Vlad Cosma: Deputatii decid daca isi lasa colegul arestat

Luni, 17 Februarie 2014, ora 07:27
2609 citiri
Cazul Vlad Cosma: Deputatii decid daca isi lasa colegul arestat
Foto: Arhiva

Comisia juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa il audieze, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, in cazul caruia Ministerul Justitiei a solicitat incuviintarea arestarii preventive.

Comisia juridica urmeaza sa intocmeasca un raport, care va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor.

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute ca lucrarile comisiei si votul in privinta acestei cereri a Ministerului Justitiei vor fi secrete.

"Noi nu ne putem pronunta pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, daca sunt probe si ce contine acel dosar. Probabil, trebuie sa ai ceva acolo ca sa ceri arestarea preventiva, ca sa incuviintezi arestarea insemna ca este o fapta deosebit de grava care este de o periculozitate aparte", a mai spus Nica.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o prima lectura a dosarului care a fost transmis Camerei Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Cosma a venit la Comisia juridica din Camera Deputatilor insotit de avocatul sau si deputatul Catalina Stefanescu pentru a studia dosarul pentru care se cere incuviintarea arestarii preventive.

La iesirea de la Comisia juridica, deputatul a refuzat sa faca declaratii cu privire la dosar, precizand ca singura sa declaratie va fi cea din plenul Camerei Deputatilor, cand se va supune votului solicitarea DNA.

"Raspund doar in fata Comisiei juridice"

"Pana luni nu o sa dau nicio informatie, o sa raspund doar in fata Comisiei juridice si o sa-mi citesc declaratia in plen. Alte comentarii nu doresc sa fac, nu pot sa fac, doresc ca ancheta sa se desfasoare in conditii normale", a declarat deputatul.

Cosma a mai sustinut ca va raspunde intrebarilor jurnalistilor luni.

Intrebat ce le va cere colegilor sai la momentul votului, deputatul PSD a raspuns: "Sa se faca dreptate".

Presedintele CJ Prahova, retinut. Fiul sau, deputat PSD, pus sub acuzare pentru coruptie

Dosarul in care Vlad si Mircea Cosma sunt pusi sub urmarire penala a fost deschis de DNA Ploiesti in decembrie, in urma denuntului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe. Atunci, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a si fost arestat preventiv in acest dosar.

Miercuri seara, magistratii instantei supreme au decis ca Mircea Cosma sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar, astfel ca acesta a ramas in continuare internat la Spitalul Judetean din Ploiesti. Presedintele Consiliului Judetean Prahova a fost externat, vineri, din spital.

In cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, care fusese retinut in acelasi dosar, tot sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, judecatorii instantei supreme au stabilit ca masura preventiva arestul la domiciliu, pana in 13 martie.

Decizia de miercuri in cazul lui Cosma si Alixandrescu nu este definitiva, ea putand fi contestata la instanta suprema.

Zgonea promite ca PSD nu il va proteja pe Vlad Cosma: Nu suntem un scut impotriva Justitiei

In dosarul in care a fost retinut Cosma, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pentru trafic de influenta si impotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere incuviintarea arestarii preventive a acestuia. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat, miercuri, Comisia juridica cu cererea Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a lui Vlad Cosma.

Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Vlad Cosma arestare, #Vlad Cosma deputat mita, #Vlad Cosma trafic influenta, #Vlad Cosma comisia , #justitie