Zi importanta la CSM: Audieri pentru functii de conducere la Inalta Curte si DNA

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 10:58
2047 citiri
Zi importanta la CSM: Audieri pentru functii de conducere la Inalta Curte si DNA
Foto: site CSM

Sectiile de judecatori si procurori din CSM ii audiaza luni pe judecatorul Ionut Matei, candidat la functia de vicepresedinte al Inaltei Curti si pe procurorii Gheorghe Popovici, Danut Volintiru si Mariana Alexandru, care vor ocupa functii de conducere in DNA.

Audierea lui Ionut Matei (foto) a inceput la ora 9.00. Judecatorul le-a prezentat colegilor principalele sale obiective ca vicepresedinte al ICCJ, printre care organizarea resurselor si a spatiului de lucru, pregatirea magistratilor si a grefierilor, dar si standardizarea documentelor, in special a hotararilor judecatoresti.

"Daca vrem sa avem o justitie credibila si eficienta trebuie sa avem o practica unitara", a mai subliniat, printre altele, Ionut Matei, judecator la Sectia Penala a Inaltei Curti, vorbind si despre necesitatea ca dosarele de la aceasta sectie sa fie judecate cu o celeritate sporita fata de cea din prezent.

Candidatul a primit numeroase intrebari din partea colegilor, proiectul sau fiind apreciat, in special de Livia Stanciu, actualul presedinte al ICCJ. De asemenea, vicepresedintele CSM Adrian Bordea a afirmat ca il cunoaste foarte bine pe colegul sau si nu are nicio indoiala supra profesionalismului si probitatii sale morale.

Ionut Matei este judecatorul care l-a condamnat pe Gregorian Bivolaru, in ciuda amenintarilor cu moartea pe care le primise, dar si pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii. Daca va fi numit vicepresedinte al Inaltei Curti, Ionut Matei va conduce completul de cinci judecatori care va da verdictul final in "Cazul Zambaccian", ultimul dosar de coruptie care il vizeaza pe Adrian Nastase, informeaza Digi24.

Dupa pranz, sectia de procurori a CSM ii va audia pe inlocuitorii echipei Papici din DNA. De la ora 13:00 va fi audiat Gheorghe Popovici, propus de ministrul Justitiei in vederea numirii pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei, de la ora 14:00 va fi audiat Danut Volintiru, propus de Robert Cazanciuc pentru functia de procuror sef adjunct al aceleiasi sectii, iar de la ora 15:00 va fi audiata Mariana Alexandru, candidat la functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.

Procurorul Gheorghe Popovici a instrumentat mai multe dosare importante in care au fost implicati magistrati suspectati de fapte de coruptie. Ultimul mare dosar este cel in care Sorin Alexandrescu, Camelia si Dan Voiculescu, precum si mai multe societati din trustul Intact au fost trimisi in judecata pentru santaj.

Danut Volintiru si Mariana Alexandru au instrumentat, printre altele, dosarul Trofeul Calitatii, in care Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare.

Daca CSM da avizele, presedintele Traian Basescu va fi cel care semneaza decretele de numire in functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ionut Matei audiat CSM, #Ionut Matei audiat vicepresedinte ICCJ , #justitie