Ziua Justitiei nu s-a mai sarbatorit, astazi, din lipsa de bani! Mesajele pe Facebook au sunat mai mult a incurajari

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 18:50
5966 citiri
Ziua Justitiei nu s-a mai sarbatorit, astazi, din lipsa de bani! Mesajele pe Facebook au sunat mai mult a incurajari

Ziua Justitiei, care are loc in prima duminica din luna iulie, este sarbatorita anul acesta doar prin mesaje publice, transmise prin comunicate de presa sau pe Facebook.

In ultimii ani, CSM organiza un eveniment la care erau invitati magistratii, insa anul acesta nu se mai tine din lipsa de fonduri.

"Vivat Justitia! Ziua Justitiei este in prima duminica din luna iulie, astfel cum a fost declarata prin H.G. nr. 364/1994. Justitia este si trebuie sa ramana un serviciu de interes public, un serviciu in slujba cetateanului, un pilon al statului de drept. Modul de infaptuire a justitiei influenteaza dezvoltarea personalitatii umane, realizarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Felicit marea familie juridica, pe fiecare participant la activitatea de infaptuire a justitiei, care isi desfasoara activitatea cu pasiune, competenta, in limite legale si cu respectarea exigentelor constitutionale", a transmite pe pagina de Facebook ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Ziua Justitiei! Respect celor care o infaptuiesc cu onestitate, putere celor care o apara si decenta celor care o critica. Pentru ca justitia nu este despre nimic altceva decat despre oameni. Adica despre a da fiecaruia exact ceea ce i se cuvine. Sa o faca intelept, independent", scrie judecatorul CSM Bogdan Mateescu pe pagina sa de Facebook.

"Anul care a trecut de la precedenta aniversare a Zilei Justitiei a fost pentru Ministerul Public unul de mare angajament profesional, organizatoric si operativ. (..) Am parcurs un an in care sistemul judiciar s-a confruntat cu o serie de provocari, atacuri sau modificari legislative de natura sa aduca atingere unei functionari normale a Justitiei. (..) Indemn corpul procurorilor sa manifeste aceeasi solidaritate si unitate, actionand cu responsabilitate si profesionalism pentru indeplinirea asteptarilor pe care societatea romaneasca le are de la noi", a transmis vineri, Augustin Lazar, printr-un comunicat de presa.

Daca anii trecuti, de Ziua Justitiei, erau organizate evenimente la care participau magistratii, anul acesta evenimentul nu s-a mai organizat, cauza fiind lipsa unei hotarari de guvern privind asigurarea fondurilor necesare organizarii unui astfel de eveniment.

"Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat sa nu se mai organizeze evenimentul Ziua Justitiei, ce era planificat sa se desfasoara in aceasta duminica, in data de 2 iulie. Motivul principal este legat de lipsa fondurilor. La momentul in care s-a adoptat hotararea de organizare s-au avut in vedere niste fonduri care trebuiau puse la dispozitie de Guvern prin hotarare de guvern ca si in anii anteriori.

Din pacate, anul acesta aceasta hotarare de guvern nu s-a mai adoptat. Fondurile ar fi fost pentru organizarea intregului eveniment. Nu exista alocate in bugetul CSM. Erau fonduri care trebuiau suplimentate extrabugetar prin hotarare separata", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al CSM, judecatorul Stefan Lucaciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ziua Justitiei bani guvern , #justitie