Legea antifumat: Ce se intampla cu soferii Uber - Au voie sa-si aprinda o tigara?

Luni, 21 Martie 2016, ora 16:25
6985 citiri
Legea antifumat: Ce se intampla cu soferii Uber - Au voie sa-si aprinda o tigara?
Foto: Uber

Legea care interzice fumatul in spatiile publice nu le permite taximetristilor sa-si aprinda o tigara in masina, insa care e situatia soferilor care folosesc aplicatia de ridesharing Uber in masina privata?

Actul normativ a intrat in vigoare, joi, 17 martie, la ora 00:00.

Legea antifumat a intrat in vigoare: Unde se poate fuma si unde nu. Ce poti pati daca o incalci

Astfel, acesta interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii.

In plus, se interzice complet fumatul in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private.

Legea antifumat NU a intrat in vigoare azi. Ce se intampla cu cei care au fost deja amendati

Drept consecinta, Ziare.com a dorit sa afle care este situatilor soferilor Uber, care transporta persoane folosindu-se de aplicatia de ridesharing cu acelasi nume.

Reportaj de fumator in prima zi cu legea antifumat: Unde-i lege, e si tocmeala. Romaneste

Masina Uber nu e taxi

Recent adoptata Lege antifumat interzice taximetristilor sa-si aprinda o tigara in automobilul folosit pentru transportul de persoane, dar si fumatul in masinile de serviciu, printre altele.

Gaseste AICI toate locurile unde fumatul este interzis

La Uber, insa, e o situatie aparte.

Serviciul reprezinta o alternativa la taxiuri, insa nu intra sub incidenta Legii taximetriei. In plus, masina folosita este cea personala.

Uber a venit in Romania: Detalii despre aplicatia care a speriat taximetristii - Interviu

In aceste conditii, soferii Uber pot sa fumeze sau nu cand transporta clienti? Raspunsul la aceasta intrebare nu are legatura cu Legea antifumat, ci cu regulamentul intern.

"Uber este un serviciu de ridesharing, care pune in legatura pasageri care cauta o cursa cu soferi care ofera o cursa, prin intermediul unei aplicatii. Dincolo de Legea antifumat, standardele Uber nu au permis niciodata fumatul in masina in timpul unei curse. Orice posibila sesizare de la pasageri despre acest lucru poate duce la dezactivarea contului soferului partener", au explicat reprezentantii Uber pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#soferi Uber lege antifumat, #soferi Uber fumat, #soferi Uber tigari, #lege antifumat Uber , #Legea antifumat