Apa infestata cu virusul hepatic A pe litoralul Bulgariei: Ce informatii are MAE

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 17:23
4320 citiri
Apa infestata cu virusul hepatic A pe litoralul Bulgariei: Ce informatii are MAE
Foto: primaria-constanta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a facut duminica o serie de precizari cu privire informatiile detinute despre riscurile pentru sanatate reprezentate de apa marii de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

Anterior, in cursul zilei de duminica, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) a cerut MAE sa transmita luni populatiei ultimele informatii despre litoralul bulgaresc ale autoritatilor de la Sofia, care, potrivit reprezentantilor ANAT, arata ca apa marii nu reprezinta risc pentru sanatate.

ANAT a avertizat ca, in caz contrar, va da in judecata MAE.

ANAT da in judecata MAE daca nu transmite informatiile oficiale despre litoralul bulgaresc

"Avertismentul privind riscul ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A si recomandarea vaccinarii impotriva acestui virus au fost facute de seful sectiei de hepatologie de la spitalul 'Sf. Ivan Rilski' din Sofia si preluate de numeroase agentii de presa si publicatii bulgare, la 30 iunie 2014.

Pe aceasta baza si avand in vedere comunicatul oficial al Inspectiei Regionale de Sanatate Varna din 3 iulie 2014, MAE a publicat atentionarea de calatorie din dimineata zilei de 4 iulie 2014", arata MAE intr-un comunicat remis Ziare.com.

Apele litoralului bulgar, infestate cu virusul hepatitei A

In continuare, MAE informeaza ca, in urma instructiunilor primite de la minister, Ambasada Romaniei la Sofia a solicitat inca de la data de 1 iulie 2014 pozitia oficiala atat a spitalului "Sf. Ivan Rilski" din Sofia, cat si a Ministerului bulgar al Sanatatii in legatura cu avertismentele publicate de media bulgara.

Cu toate acestea, "pana la publicarea 'Informatiei actualizate privind calitatea apelor de imbaiere pe litoralul Marii Negre' a Ministerului bulgar a Sanatatii din seara zilei de 4 iulie, Ambasada nu a primit alte informatii din partea autoritatilor mentionate", se mai precizeaza in comunicatul citat.

Risc de hepatita A pe litoralul bulgar: Care e situatia in statiunile din Romania

MAE mai mentioneaza ca, potrivit ultimelor evaluari furnizate de Ministerul bulgar al Sanatatii, riscul ca apa marii sa fie infectata este limitat la o zona restransa din Varna si nu sunt afectate alte statiuni de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

"Misiunea diplomatica a Romaniei la Sofia va monitoriza in continuare situatia in colaborare cu autoritatile bulgare competente, urmand sa informeze in cazul in care apar noi riscuri", sustine MAE.

MAE recomanda consultarea periodica atat a site-urilor de specialitate, cat si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie.

C.S.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#MAE risc hepatita A litoral, #MAE apa contaminata Bulgaria, #Bulgaria hepatita litoral Marea Neagra , #MAE