Atentionari de calatorie pentru mai multe tari din Europa: Greve si vreme rea

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 12:05
4497 citiri
Atentionari de calatorie pentru mai multe tari din Europa: Greve si vreme rea
Foto: Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis numeroase avertizari de calatorie, in ultimele doua zile, fiind vorba despre mai multe greve, precum si informari de vreme rea in Europa.

Potrivit unui comunicat al MAE, in Franta are loc o greva nationala generala, "anuntata de sapte sindicate franceze (CGT, FO, Solidaires, FSU, Unef, Unl si Fidl de l'Ile De France), care se va desfasura joi".

"Vor fi perturbari ale transportului public, rutier si feroviar, pana in dimineata zilei de vineri, ora 08:00.

Detalii privind circulatia trenurilor se pot obtine accesand http://www.sncf.com/fr/horaires-info-trafic. De asemenea, controlorii aerieni sunt solicitati sa intre in greva (de catre DGAC) ceea ce va duce la perturbari ale traficului aerian, fiind prevazute anularea a 20% zboruri de pe aeroportul Orly", se mai arata in comunicat.

USA Today scrie ca joi este programata o greva a controlorilor de trafic aerian din Franta. Pe site-ul sau, compania Air Berlin ii avertizeaza pe calatori sa se astepte la intarzieri, joi, din si catre Franta, Spania, Portugalia, Maroc si Insulele Canare, din cauza acestei greve.

Grevele dau peste cap traficul aerian si feroviar din Franta

Intr-o alta tara din spatiul Schengen, Grecia, va avea loc o greva feroviara, iar MAE informeaza cetatenii romani care vor sa calatoreasca in aceasta tara ca "Organizatia Lucratorilor Feroviari (O.S.E.) a anuntat declansarea unei greve, incepand de sambata, ora 18:00, pana luni, ora 10:00, ca reactie la planurile de privatizare ale guvernului".

In perioada grevei, circulatia trenurilor va fi intrerupta pe tot teritoriul Greciei, la fel si transportul feroviar suburban.

In Bulgaria, va fi afectata circulatia rutiera. Astfel, "potrivit unei dispozitii a Agentiei bulgare 'Infrastructura rutiera', se interzice circulatia autovehiculelor destinate transportului de marfuri cu masa maxima admisa mai mare de 12 tone (inclusiv remorci si semiremorci) cu mai mult de doua osii, tehnica agricola, tractoare si tehnica speciala pentru constructii pe sectoare ale retelei nationale de drumuri".

Vizate sunt toate autostrazile, precum si mai multe drumuri nationale, iar interdictia este valabila joi, 28 aprilie, in intervalul 16:00 - 20:00, precum si in zilele de 2, 5 si 8 mai, intre orele 14:00 si 20:00.

"Interdictia nu este valabila pentru autovehiculele care transporta marfuri periculoase, produse alimentare alterabile si animale vii. Pe durata interdictiei, autovehiculele mentionate vor stationa in afara carosabilului, fara sa obstructioneze ceilalti participanti la circulatia rutiera", mai transmite MAE.

Pe de alta parte, "podul 'Asparuh' din Varna, care face legatura cu drumul national catre Burgas, este inchis pe un sens de mers in vederea efectuarii reparatiilor de consolidare", astfel ca "circulatia pe pod se desfasoara greoi, rezultand coloane lungi de autovehicule si timpi foarte mari de stationare".

Ninsori in Slovenia

In Slovenia, in schimb, cetatenii romani sunt informati "ca prognozele meteorologice indica o racire neobisnuita a vremii pentru aceasta perioada a anului, insotita de ninsori abundente si intensificari ale vantului, in special in regiunile din sud-vestul si sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croatia si Italia, precum si pe litoralul Marii Adriatice".

"Circulatia rutiera pe autostrazile din Slovenia este deschisa, dar traficul este incetinit si pot aparea disfunctionalitati din cauza caderilor de zapada, iar in anumite zone poate fi ingreunata din cauza poleiului.

Circulatia rutiera este incetinita, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leaga capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, in apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, intre Ljubljana si Kranj, precum si pe autostrada A1-E61/70, care leaga Ljubljana de Koper si Italia (Trieste).

Tunelul de autostrada Karavanke este inchis pe ambele sensuri de circulatie, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriaca. Din cauza caderilor abundente de zapada in zonele montane, au fost inchise trecatorile Vrsic, Ljubelj si Korensko si drumul Mojstrana-Vrata", mai informeaza MAE.

Nu in ultimul rand, romanii care vor sa tranziteze sau sa calatoreasca in Croatia sunt anuntati ca, "in contextul sarbatorilor pascale ortodoxe si al controalelor vamale amanuntite in vigoare de la inceputul crizei migrantilor, este posibila prelungirea semnificativa a timpilor de asteptare la frontiera - in special la punctele de trecere de la Bregana (Croatia-Slovenia) si Bajakovo (Croatia-Serbia) ".

"De asemenea, este posibila o intensificare semnificativa a circulatiei rutiere pe autostrada A3 Bregana - Lipovac, care este ruta predilecta de tranzit intre Slovenia si Serbia", mai transmite MAE.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#greva Franta MAE, #avertizare ninsori Slovenia, #avertizare Bulgaria Croatia, #greva feroviara Franta, #greva controlori trafic Franta , #MAE