Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Aurescu raspunde PNL: Ce spune MAE despre acuzatia ca l-ar fi aparat in strainatate pe Ponta

Luni, 15 Iunie 2015, ora 09:32
5258 citiri
Aurescu raspunde PNL: Ce spune MAE despre acuzatia ca l-ar fi aparat in strainatate pe Ponta
Foto: Ziare.com

Ministerul roman al Afacerilor Externe neaga acuzatiile aduse de secretarul executiv al PNL, Radu Carp, la adresa sefului diplomatiei romane, Bogdan Aurescu.

Carp l-a acuzat pe Aurescu ca a transmis la ambasadele Romaniei mesajele PSD si scrisoarea premierului Victor Ponta, in care acesta se apara impotriva urmaririi penale.

MAE "nu a transmis ambasadelor Romaniei nicio scrisoare a premierului Victor Ponta, a PSD sau vreun comunicat al PSD", se arata intr-un raspuns al MAE la solicitarea Ziare.com.

PNL il acuza pe ministrul de Externe ca transmite in strainatate mesajele PSD

Radu Carp l-a acuzat, vineri, pe ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, de incalcarea uzantelor diplomatice prin transmiterea, in strainatate, a mesajelor PSD in apararea premierului Victor Ponta, urmarit penal.

Carp scrie, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ca PSD a inceput o ampla operatiune de manipulare externa prin parlamentarii si ministrii sai, precum si cu ajutorul aparatului guvernamental.

"Scopul acestei actiuni propagandistice, in care se investesc sume considerabile de la bugetul de stat, este de a arata ca Victor Ponta este de fapt nevinovat, ca este victima unei actiuni politice, nu obiectul unei anchete desfasurata de magistrati si ca demisia sa ar antrena instabilitate pe scena politica", scrie politicianul liberal.

Premierul Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Sova

Acesta arata ca este dreptul PSD sa-si prezinte punctul de vedere si sa sustina public orice politician, corupt sau integru, insa nu are dreptul de a folosi

institutiile statului pentru a-si propaga minciunile.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ar fi trebuit sa coordoneze, in opinia lui Carp, transmiterea de informatii obiective catre misiunile diplomatice ale Romaniei, care sa includa nu numai pozitia majoritatii parlamentare, ci si cea a DNA, a Opozitiei, a presedintelui Klaus Iohannis.

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals in acte prin metoda copy-paste

"In loc de a folosi cu buna credinta acest instrument de comunicare, domnul Aurescu a dovedit ca este in primul rand o rotita in angrenajul de partid al PSD si abia in al doilea rand seful diplomatiei romanesti", adauga politicianul, care precizeaza ca Aurescu ar fi transmis in cursul saptamanii trecute misiunilor diplomatice ale Romaniei punctul de vedere al PSD in apararea lui Victor Ponta, "solicitand difuzarea acestuia in tarile in care functioneaza aceste misiuni".

"Domnul Aurescu stie ca demersul sau este impotriva uzantelor diplomatice si totusi aplica un ordin de partid", este de parere liberalul, care ii transmite sefului diplomatiei romane ca "ambasadorii Romaniei stiu ca a prezenta comunicatele PSD in strainatate este o actiune care nu poate fi promovata decat de un partid politic si nu vor urma instructiunile dumneavoastra. Opinia publica cunoaste deja adevarul despre Victor Ponta. Lasati adevarul sa circule".

Ponta le-a scris ambasadelor UE si SUA despre urmarirea sa penala: Ce vina are Basescu

Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare catre ambasadele Statelor Unite si ale tuturor statelor UE acreditate la Bucuresti, in care isi prezinta punctul de vedere cu privire la faptul ca DNA l-a pus sub urmarire penala in dosarul Turceni-Rovinari, in care este cercetat si colegul sau, Dan Sova.

In scrisoare se arata mai intai ca Victor Ponta a fost anuntat ca este urmarit penal "in aceeasi zi in care Opozitia - PNL - a depus in Parlament o motiune de cenzura fara fundament cu scopul de a inlatura de la putere actualul guvern condus de Victor Ponta".

Ponta nu-si da demisia: Doar Parlamentul ma poate demite. Un procuror DNA nu e deasupra tuturor

Victor Ponta mai sustine ca nu a avut niciodata contract cu complexul energetic Turceni-Rovinari, asa cum sustin procurorii, iar DNA si ANI "au confirmat public ca Victor Ponta nu are nici o implicare in acest caz".

A.I.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#Aurescu scrisoare Ponta strainatate, #MAE scrisoare Ponta strainatate , #MAE