Ce au facut diplomatii pe biciclete: Corlatean - un loc rezonabil, Rusia - descalificata

Sambata, 24 Mai 2014, ora 14:18
2521 citiri
Ce au facut diplomatii pe biciclete: Corlatean - un loc rezonabil, Rusia - descalificata
Foto: TVR

Aproximativ o suta de diplomati romani si straini au participat, sambata, la Turul ciclist organizat in cadrul Cupei Ministerului Afacerilor Externe, competitie la care ministrul roman Titus Corlatean s-a situat pe un loc rezonabil, dupa propria sa declaratie.

Potrivit organizatorilor, la competitie s-au inscris reprezentanti din 29 de state si organizatii internationale.

Intrebat pe ce loc s-a situat in competitia sportiva, ministrul Titus Corlatean a precizat ca s-a clasat "pe un loc rezonabil".

"Pe un loc rezonabil. In primele doua cincimi, cred. Sunt vreo 7,5 km. Am avut tot sprijinul politiei, jandarmeriei, Federatiei de ciclism. Sunt inca diplomati si doamne care vin acum. A fost foarte placut. Nu stiu cum mai joc eu fotbal dupa chestia asta, dar vedem", a declarat ministrul, la finalul turului ciclist.

Rusia a luat-o pe alt traseu

Primul care a trecut linia de sosire a fost viceconsulul Alexey Zamilatskiy de la Ambasadei Rusiei, insa acesta a fost anuntat ca ar fi fost descalificat, urmand ca arbitrii sa decida situatia lui.

"Se pare ca eu sunt descalificat pentru ca am gresit cu intoarcerea si am mers drept dupa Arcul de Triumf si trebuie sa fi luat stanga. Nu stiu (daca este suparat - n.red). Cred ca masina politiei trebuie sa mearga mai repede pentru a fi inainte. Am depasit masina de politie", a afirmat Alexey Zamilatskiy.

Referitor la posibila descalificare a diplomatului rus, Corlatean a spus ca urmeaza sa decida comisia daca acesta a procedat corect.

"Comisia m-a informat ca un competitor rus redutabil a luat-o pe alt traseu. Pe la Ambasada Rusa prin fata. Pur si simplu nu a citit regulamentul si atunci comisia va decide daca este corect sau nu", a explicat ministrul Afacerilor Externe.

Turul ciclist la categoria feminin a fost castigat de reprezentanta MAE, Mihaela Popescu.

"Putin obositor si frumos. Si anul trecut am luat locul I. M-am pregatit, dar nu foarte intens. Am participat pentru frumusetea jocului si a competitiei. (...) E o imagine a diplomatiei si e un mod de a ne simti bine impreuna si de a ne uni", a sustinut Mihaela Popescu, dupa ce a trecut linia de sosire.

Ministerul Afacerilor Externe organizeaza in perioada 24 mai-1 iunie 2014, la Clubul Diplomatic din Bucuresti, competitia sportiva anuala destinata diplomatilor: Cupa MAE.

Pe parcursul a doua week-end-uri (24-25 mai si 31 mai-1 iunie), diplomati romani si straini vor concura la sapte sporturi - ciclism, sah, fotbal, baschet, badminton, tenis de camp si tenis de masa-, in cadrul celei de-a 12-a editii.

Competitia a debutat sambata, la ora 9.30, cu Turul ciclist, care s-a desfasurat pe traseul Fantana Miorita - Piata Presei - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Piata Victoriei si retur.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#tur ciclism MAE, #Corlatean bicicleta, #consul Rusia descalificat , #MAE
Comentarii