Ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti in Asia? - ghid MAE

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 00:27
4668 citiri
Ce trebuie sa stii daca vrei sa calatoresti in Asia? - ghid MAE
Foto: BBC

Reprezentantii Ministerului de Externe au publicat un Ghid de calatorie pentru romanii interesati sa ajunga in tari din Asia, precum Coreea de Nord, Vietnam, Malaezia, Sri Lanka, Singapore, Thailanda, Filipine, Japonia, India, Indonezia, China ori Hong Kong.

Potrivit MAE, cei care au ca destinatie Coreea de Nord trebuie insotiti in permanenta de un ghid autohton, indiferent de scopul deplasarilor: turistic, de afaceri, oficial.

In plus, cei care se pregatesc de plecare trebuie sa stie ca in Phenian "sunt posibile scurte iesiri din hoteluri, fara insotitor", insa deplasarile in afara Capitalei sunt posibile numai cu aprobarea autoritatilor.

Totodata, precizeaza MAE, la intrarea sau iesirea in si din orase si in intersectiile importante sunt organizate puncte de control unde se face verificarea documentelor de identitate si a aprobarilor de calatorie.

In ghid se afla sfaturi si pentru cei care vor sa calatoreasca in Vietnam. Cetatenii romani au obligatoriu nevoie de viza, iar in cazul in care intentioneaza sa stea in aceasta tara mai mult de 15 zile, trebuie sa informeze in prealabil ambasada vietnameza la Bucuresti asupra motivelor sederii in aceasta tara.

Cetatenii romani mai sunt avertizati ca la intrarea pe teritoriul Vietnamului trebuie sa completeze intr-un formular datele personale si motivele vizitei, iar documentul va trebui pastrat si prezentat la iesirea din tara.

Pentru cei interesati de o calatorie in China, MAE subliniaza in ghid ca au nevoie de viza, dar si ca trebuie sa-si inregistreze prezenta in aceasta tara la Politie.

In plus, reprezentantii MAE ii sfatuiesc pe turisti ca pe durata sederii pe teritoriul chinez sa poarte asupra lor pasaportul, deoarece "politia locala efectueaza controale stradale intense", iar persoanele care nu fac dovada identitatii pot fi retinute.

Cetatenii romani care opteaza pentru Coreea de Sud nu au nevoie de viza daca deplasarea lor este pentru calatorii in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive si pentru o perioada de sedere de 90 zile.

Ghidul ii informeaza, de asemenea, pe cei interesati sa se deplaseze in Zona Demilitarizata ca aceasta se poate vizita numai cu sprijinul agentiilor de turism autorizate in acest sens.

"Trebuie evitate orice demersuri individuale, care nu fac parte dintr-un program oficial acceptat de autoritatile locale, de a intra in Zona Demilitarizata, in obiective militare apartinand fortelor armate ale Republicii Coreea, respectiv in institutii guvernamentale locale", precizeaza ghidul MAE.

Informatii suplimentare se pot gasi pe Ghidul de calatorie publicat pe site-ul MAE.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#ghid calatorie mae Asia, #China Coreea ghid MAE , #MAE