Romania a declarat persona non grata un diplomat rus

Marti, 17 August 2010, ora 18:44
8643 citiri
Romania a declarat persona non grata un diplomat rus

MAE a transmis marti Rusiei decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in 48 de ore.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu regret de faptul ca, printr-o comunicare oficiala transmisa marti, 17 august 2010, a Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, diplomatul roman Gabriel Grecu, secretar I in cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova, a fost declarat persona non grata, solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Federatiei Ruse in termen de 48 de ore", se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

Oficialii romani au precizat ca diplomatul roman se va intoarce in Romania in termenul precizat.

"Fata de aceasta situatie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis marti partii ruse decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se, totodata, parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in termen de 48 de ore", se mai arata in comunicat.

Diplomat roman, retinut in Rusia

Un diplomat roman de rang inalt, Gabriel Grecu, a fost retinut, luni, in Rusia, pentru ca ar fi incercat sa obtina informatii din domeniul militar.

Diplomatul roman a fost declarat persona non grata si trebuie sa paraseasca Rusia in 48 de ore, a anuntat ulterior agentia rusa Ria Novosti.

Ministerul de Externe rus a reclamat, pe canale diplomatice, activitatea lui Grecu, incompatibila cu statutul sau diplomatic, catre partea romana, potrivit serviciului secret rus FSB.

In cursul zilei de marti MAE Romania a dat raspuns oficial ca Rusia a incalcat conventia de la Geneva prin retinerea diplomatului roman.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#MAE Romania conflict Rusia, #persoana non grata ambasada, #spion roman arestat Rusia , #MAE