Consulatul roman verifica daca o romanca a murit in accidentul din Spania

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 13:49
1071 citiri
Consulatul roman verifica daca o romanca a murit in accidentul din Spania

Consulatul Romaniei la Barcelona se afla in contact permanent cu autoritatile spaniole, pentru a verifica daca una dintre victimele accidentului feroviar produs joi in Spania este de nationalitate romana.

Pana la aceasta ora cercetarile sunt in desfasurare si nu exista o confirmare oficiala a identitatii victimei, informeaza MAE la solicitarea NewsIn.

O romanca figureaza printre victimele accidentului feroviar produs in Spania, soldat cu 12 morti, dintre care 11 persoane de origine latino-americana, a informat anterior presa locala.

Romanca nu are rude in Spania care sa o poata identifica. Femeia are in jur de 30 de ani. Autoritatile, care ar avea numele ei, au apelat la Interpol pentru a obtine mostre de ADN de la rudele ei din Romania, pentru a fi facuta identificarea, spune presa.

Restul victimelor sunt originare din America Latina - Ecuador, Columbia, Bolivia. Ei se duceau la plaja din Castelldefels pentru un concert al lui Ruben King, un cunoscut cantaret ecuadorian.

Un tren de mare viteza a lovit in noaptea de miercuri spre joi un grup de persoane care traversau sinele in statia Castelldefels Playa, din apropiere de Barcelona. Grupul tocmai coborase dintr-un alt tren si traversa sinele in loc sa foloseasca pasajul subteran, potrivit unui oficial din guvernul regional al Cataluniei.

Un martor a declarat pentru presa spaniola ca trenul cu care sosisera victimele era "foarte plin". Multi oameni au coborat in acelasi timp, asa ca "majoritatea au decis sa treaca peste sine in partea cealalta a garii", a adaugat martorul.

Presa locala a precizat ca trenul nu trebuia sa opreasca in statie, asa ca circula cu viteza foarte mare.

Potrivit unui post de radio, majoritatea victimelor erau tineri care venisera in Castelldefels Playa pentru a sarbatori inceputul verii. 24 iunie este o sarbatoare legala in multe zone ale Spaniei, cand in general au loc petreceri in jurul focurilor de tabara.

Accidentul este cel mai grav de acest tip produs in Spania din 2003, cand 19 persoane si-au pierdut viata in urma coliziunii a doua trenuri in apropiere de orasul Chinchilla.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#accident tren Spania, #verifica victime romanca , #MAE