Cum calatoresti in siguranta - Aplicatia MAE pentru mobil

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 22:10
4527 citiri
Cum calatoresti in siguranta - Aplicatia MAE pentru mobil

Ministerul roman al Afacerilor Externe a lansat, miercuri, o aplicatie de mobil, destinata livrarii de informatii celor care doresc sa calatoreasca in siguranta. O data cu aplicatia au fost lansate si Infochiscurile, ce au inglobate o sectiune unde se regaseste Ghidul alegatorului roman care voteaza in strainatate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

"Lansarea Infochioscurilor si a aplicatiei pentru telefoanele tip smartphone este un proiect care face parte dintr-o campanie mai larga lansata anterior de MAE. Este vorba de alertele transmise prin SMS-uri de principalele companii de telefonie mobile, pe care cetatenii romani le primesc la sosirea in zone cu risc, alertele de calatorie difuzate de posturile TV si de radio, campaniile de avertizare asupra problemelor cu care cetatenii romani care calatoresc in strainatate se pot confrunta: traficul international de droguri, munca in strainatate, conditiile specifice de intrare si sedere pe teritoriul anumitor state", a afirmat ministrul Titus Corlatean, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

Aplicatia pentru telefoane mobile "Calatoreste in siguranta" ofera informatii despre tarile in care utilizatorul doreste sa calatoreasca: alerte si conditii de calatorie - conditii de intrare si regim de sedere, recomandari despre siguranta si criminalitate, traficul auto, sistemul medical, reglementari vamale, regimul animalelor de companie etc.

Aplicatia pune la dispozitie, intr-un format usor de accesat, datele de contact ale misiunilor diplomatice romanesti: ambasade, consulate generale, si altelec.

Cetatenii romani pot afla ce pot face si ce nu pot face functionarii consulari pentru ei, unde se poate solicita asistenta consulara si beneficiaza de recomandari pentru cazuri mai putin placute cand acestia sunt victime ale furtului de acte in strainatate sau ale unor accidente.

In plus, aplicatia pentru mobil ofera posibilitatea de a te inregistra in evidenta ambasadelor si consulatelor Romaniei, mai ales in statele care prezinta riscuri de calatorie, astfel incat in caz de pericol cetatenii romani sa poata fi contactati de functionarii consulari.

Aplicatia MAE pentru telefon mobil este realizata in doua versiuni: atat pe platforma iOS, pentru telefoane mobile de tip iPhone, cat si pe telefoane cu sistem de operare Android. Este gratuita si se poate descarca de pe AppStore sau Google Play.

Aplicatia MAE a fost realizata de o firma specializata, achizitia fiind facuta din bugetul MAE, la o valoare de 10.000 de euro.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#MAE aplicatie mobil calatorie, #MAE sfaturi calatorie mobil , #MAE