Discutii Romania - Ungaria la nivel inalt despre fugarul Marko Attila: Il vor preda maghiarii?

Joi, 07 Mai 2015, ora 18:07
4201 citiri
Discutii Romania - Ungaria la nivel inalt despre fugarul Marko Attila: Il vor preda maghiarii?
Foto: MAE

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a solicitat omologului sau de la Budapesta, Peter Szijjarto, punerea in aplicare a mandatului european de arestare in ce il priveste pe fostul deputat UDMR Marko Attila.

Cei doi ministri au avut o intalnire, joi, la Budapesta, informeaza un comunicat al MAE.

"In cadrul discutiilor, (Bogdan Aurescu - n.red.) a solicitat partii ungare sa puna in aplicare mandatul european de arestare emis in cursul zilei de ieri (miercuri - n.red.) pe numele fostului deputat Marko Attila.

A evidentiat ca asteptarea partii romane este ca partea ungara sa dea curs acestei solicitari", se arata in comunicat.

Toata lumea il cauta pe fugarul Marko Attila - a fost emis si mandat european de arestare

Miercuri, judecatorii au emis un mandat european de arestare pe numele lui Marko Attila, dupa ce anterior pe numele sau se emisese un mandat de arestare preventiva in lipsa, fostul deputat UDMR aflandu-se in Ungaria.

Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol

De asemenea, luni, Marko Attila a fost dat in urmarire interntionala prin Interpol. Fostul parlamentar este acuzat de abuz in serviciu.

Marko Attila a fost trimis in judecata de catre DNA in dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, in care este arestat preventiv si fostul sef al ANI, Horia Georgescu.

Fostul deputatul UDMR a fugit intre timp in Ungaria si sustine ca nu intentioneaza sa se intoarca in tara pentru a raspunde in fata justitiei. Intr-un interviu acordat unui post de radio ungar in ziua in care deputatii luau act de demisia sa din Parlamentul Romaniei, pe 15 aprilie, Marko Attila declara ca este nedreapta condamnarea sa si ca vrea sa inceapa o viata noua in Ungaria.

Acesta a adaugat ca sistemul de justitie din Romania si procurorii DNA reprezinta un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv si pentru a nationaliza din nou bunurile restituite.

Marko Attila a fost intrebat atunci si ce va face daca va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau. Acesta a spus ca autoritatile din Ungaria i-au transmis de mai multe ori ca nu il vor abandona, pentru ca "Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetatean maghiar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#MAE Romania deputat fugar, #MAE Romania Marko Attila, #Marko Attila fugit Ungaria, #Marko Attila urmarit Interpol , #MAE