MAE lauda Franta pentru atitudinea fata de rromi

Joi, 23 August 2012, ora 13:42
2087 citiri
MAE lauda Franta pentru atitudinea fata de rromi
Foto: The Guardian

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat intr-un comunicat de presa ca saluta decizia Guvernului francez de a relaxa conditiile de acces pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, dar si "abordarea constructiva a integrarii populatiei de etnie rroma".

"MAE saluta maniera de care guvernul francez da dovada in abordarea constructiva a integrarii populatiei de etnie rroma. Accesul pe piata muncii reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru facilitarea incluziunii sociale a rromilor, aspect reliefat si de Cadrul european pentru strategiile nationale in acest domeniu, asumat la cel mai inalt nivel politic in Uniunea Europeana.

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe reafirma disponibilitatea deplina a autoritatilor romane pentru identificarea si implementarea, incluisv impreuna cu partenerii francezi, a proiectelor vizand insertia sociala a rromilor. Solutiile acestui proces trebuie gasite pe plan national, dar, in egala masura, inscrise in context si cu sprijin european", se arata in comunicatul MAE, remis joi Ziare.com.

Decizia Guvernului de la Paris, sustine Ministerul de Externe, reflecta "viabilitatea si oportunitatea aplicarii principiilor europene privind libertatea de circulatie a cetatenilor si realizarea deplina a mobilitatii lucratorilor pe Piata Unica".

MAE reitereaza "obiectivul de a depune toate eforturile la nivel diplomatic, atat bilateral si la nivelul UE, in sensul ridicarii cat mai rapide a restrictiilor privind accesul lucratorilor romani pe pietele muncii din toate statele membre UE".

In prezent, opt state din Uniunea Europeana au decis sa mentina restrictiile privind accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca: Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda.

Italia a anuntat pe 1 ianuarie 2012 ridicarea integrala a restrictiilor, iar Irlanda a facut acelasi demers in luna iulie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#MAE Franta rromi, #MAE Franta romani piata muncii, #rromi locuri munca Franta, #eliminare restrictii munca Franta , #MAE