Reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 16:13
24448 citiri
Reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reactionat miercuri, dupa ce in spatiul public a aparut o fotografie in care ambasadorul SUA Hans Klemm tine in mana steagul Tinutului Secuiesc, in timpul unei vizite in Covasna.

MAE spune ca asemenea deplasari "presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati".

De asemenea, MAE "a transmis aceste considerente partenerilor americani, in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti".

Reprezentantii ministerului sustin ca vizita ambasadorului Hans Klemm in Covasna se inscrie in atributiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fata locului cu privire la realitatile din statul de resedinta.

Totodata, oficialii MAE se declara convinsi ca "asemenea vizite genereaza o reprezentare adecvata a realitatilor din Romania in ceea ce priveste drepturile de care se bucura persoanele apartinand minoritatilor nationale si modelul de interculturalitate promovat de Romania, care corespunde intru totul standardelor in materie".

"Asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati. Am transmis aceste considerente partenerilor nostri americani in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti", mai precizeaza reprezentantii MAE.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ionut Valcu, a declarat ca, miercuri dimineata, "a existat o conversatie intre ambasada si conducerea MAE".

Ce spune Ambasada SUA

La randul sau, Ambasada SUA a precizat ca "ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite in intreaga Romanie si calatoreste periodic prin tara, intalnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societatii romanesti".

"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite in intreaga Romanie. El calatoreste periodic prin tara, intalnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societatii romanesti. In calitate de aliat si partener strategic al Romaniei, Statele Unite sprijina si aplauda democratia din Romania si eforturile Romaniei de a-si consolida institutiile democratice prin participarea deplina si egala a tuturor segmentelor societatii", a mentionat Biroul de Presa al Ambasadei SUA.

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook, miercuri dimineata, o fotografie in care apare alaturi de ambasadorul SUA - care marti a facut o vizita in judetul Covasna - tinand in mana steagul Tinutului Secuiesc. Fotografia este insotita de un mesaj in care Antal sustine ca i-a facut cadou oficialului american acest steag, "care a devenit si simbolul lipsei de respect a autoritatilor fata de comunitatea secuiasca".

In fotografia publicata de Antal Arpad mai apar, alaturi de primarul din Sfantu Gheorghe si de ambasadorul SUA, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si episcopul reformat al Ardealului Kato Bela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactie MAE Klemm steag secuiesc, #MAE Klemm steag secuiesc , #MAE