Roman condamnat la moarte in Malaezia - reactia MAE (Video)

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 12:30
4516 citiri
Roman condamnat la moarte in Malaezia - reactia MAE (Video)

Hotararea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri a unui cetatean roman in Malaezia nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala, a anuntat, miercuri, MAE, precizand ca urmeaza a mai avea loc alte doua cai de atac.

"Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur cunoaste foarte bine situatia cetateanului roman si este implicata in acordarea de asistenta consulara inca de la aparitia acestui caz. Totodata, este mentinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa si autoritatile locale.

Potrivit informatiilor furnizate de misiunea diplomatica, hotararea de condamnare nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala. Aceasta este prima etapa a procesului, urmand a mai avea loc alte doua cai de atac", informeaza MAE.

In precizare se arata ca prin intermediul MAE, cetateanul roman beneficiaza de serviciile unui avocat, cat si de legatura cu familia sa, iar pe parcursul tuturor termenelor procesuale, reprezentantul Ambasadei a fost prezent in sala de judecata.

"In marja Adunarii Generale ONU din septembrie 2013, ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut o discutie cu omologul malaezian, ocazie cu care a fost reiterat interesul partii romane cu privire la situatia cetatenilor romani, cat si faptul ca autoritatile romane urmaresc atent desfasurarea proceselor. Cetateanul roman a fost vizitat periodic de catre reprezentantul Ambasadei.

La initiativa MAE au fost organizate reuniuni de lucru la care au participat reprezentanti ai autoritatilor romane (DIICOT, Ministerul Justitiei, Agentia Nationala Antidrog, Inspectoratul General al Politiei Romane, precum si consulul Ambasadei Romaniei in Malaezia). Ca urmare a activitatii acestui grup de lucru, autoritatile romane au demarat procedurile necesare incheierii unui Acord bilateral cu partea malaeziana de transfer al condamnatilor", a mai anuntat MAE.

Ministerul precizeaza ca a fost demarata o campanie referitoare la constientizarea pericolelor la care se expun carausii de droguri.

"Aceasta campanie este derulata atat prin media, cat si prin intermediul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare din strainatate. Atat Centrala MAE cat si o serie de misiuni diplomatice romane sunt in contact cu o serie de ministere de externe europene, inca de la debutul acestui caz, in vederea identificarii celor mai adecvate mijloace de asistenta consulara in astfel de cazuri.

Totodata, in contextul eforturilor depuse, o delegatie din Centrala MAE a efectuat o vizita la Kuala Lumpur pentru a urmari la fata locului desfasurarea proceselor", mai anunta reprezentantii MAE, mentionand ca misiunea diplomatica este pregatita sa acorde asistenta si protectie consulara in limita competentelor.

Roman condamnat la moarte in Malaezia

Un roman in varsta de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Inalta Curte de Justitie din Malaysia pentru trafic de droguri, relateaza New Straits Times, in editia electronica.

Judecatorul Datuk Akhtar Tahir a declarat ca apararea nu a reusit sa ofere argumente rezonabile in fata acuzarii.

Barbatul, un sofer cu jumatate de norma, este suspectat ca ar fi facut trafic de 1.494 de grame de metamfetamina, descoperita la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul international din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.

Barbatul a ascultat verdictul cu calm si cu un zambet incremenit pe fata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#MAE roman condamnat moarte, #roman condamnat moarte Malaezia, #roman condamnat moarte droguri, #roman condamnat moarte , #MAE