Vesti importante de la MAE despre calatoria in Bulgaria si Ungaria

Marti, 11 August 2015, ora 07:14
4201 citiri
Vesti importante de la MAE despre calatoria in Bulgaria si Ungaria
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe anunta noutati referitoare la conditiile de calatorie in tarile vecine noua, Bulgaria si Ungaria.

Astfel MAE face cunoscut intr-un comunicat remis Ziare.com luni seara ca a fost revocata masura controalelor suplimentare instituite de autoritatile de la Sofia la punctele de trecere a frontierelor Bulgariei.

Astfel, cetatenii romani beneficiaza de revenirea la regimul controlului minimal atat la intrarea, cat si la iesirea de pe teritoriul Bulgariei, indiferent de punctul de trecere a frontierei bulgare pe care il tranziteaza.

Cozi la frontiera cu Bulgaria: Politia controleaza la sange masinile

Politia de frontiera bulgara a facut, incepand de sambata, controale amanuntite la toate categoriile de autovehicule. Controalele, coroborate cu lucrarile de reabilitare la podul peste Dunare de la Giurgiu, au provocat cozi la vama si au afectat tranzitul turistilor romani care in aceasta perioada se indreapta spre sudul Dunarii.

Pe de alta parte, MAE vine cu o veste neplacuta pentru cei care au de gand sa plece in Ungaria: Inspectoratul de Meteorologie local a informat ca se mentine avertizarea de cod rosu de canicula pentru perioada urmatoare, respectiv pana in 16 august, pe aproape intreg teritoriul acestei tari.

"Temperaturile medii ale zilelor vor depasi 29 de grade C, maximele situandu-se la valori cuprinse intre 35 - 37 grade Celsius. Dupa data de 16 august 2015 sunt posibile temperaturi maxime de 32 - 36 grade Celsius, iar pe alocuri se vor semnala ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si vant", se mentioneaza in comunicatul MAE remis Ziare.com.

Cod rosu de canicula, la granita cu Romania

Ministerul ne recomanda sa consultam site-ul meteoalarm.eu. In plus, MAE aminteste faptul ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (ce poate fi descarcata gratuit din "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

B.B.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#cod rosu canicula Ungaria, #controale frontiera Bulgaria , #MAE