Lider extremist ungar, interzis pe teritoriul Romaniei si intors de la granita cu politia - document

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 15:50
9620 citiri
Lider extremist ungar, interzis pe teritoriul Romaniei si intors de la granita cu politia - document
Foto: Facebook / Toroczkai Laszlo

Liderul si membrul fondator al gruparii extremiste HVIM (Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate), Toroczkai Laszlo, care sustine reintregirea Ungariei Mari, a fost dat in consemn la frontiera pentru refuzul intrarii in Romania, iar vamesii romani i-au interzis accesul in tara.

Incidentul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce Toroczkai incerca sa treaca punctul de frontiera Salonta, alaturi de sotia sa si de cei doi copii ai lor.

"Romania a dovedit din nou ca este un stat intunecat, bolnav, ramas in urma, in care nu se respecta statul de drept. Incercam sa ajung in localitatea Remetea (jud.Alba), pentru a participa la lansarea organizatiei locale a HVIM, o onoare, avand in vedere ca mama mea este originara din aceasta localitate.

Ungaria a tradat maghiarii din Ardeal sprijinind aderarea Romaniei la UE

La Vama Salonta, masina mea a fost trasa deoparte, iar sotia si cei doi copii, de 6 ani si de 15 luni, au fost dusi intr-o camera separata. Dupa aproximativ doua ore de discutii, vamesii mi-au aratat niste hartii care atesta faptul ca mi se interzice accesul in Romania. In schimb, sotia mea, care detine si cetatenia romana, poate continua drumul.

Am intrat intr-un conflict dur cu ei. Am inceput sa urlu la ei, deoarece interdictia nu este nici limitata temporar, nici motivata concret. Am solicitat un traducator, sotia le-a spus ca a uitat limba romana si a continuat sa le vorbeasca doar in maghiara, dar lor nu le-a pasat.

Cand fata mea a inceput sa planga, i-am spus ca acum o sa inteleaga de ce toata viata m-am luptat impotriva nedreptatii de la Trianon", sustine Toroczkai, pe Facebook.

"Am contactat imediat ministerul de Externe al Ungariei, parlamentarii Jobbik, Szavay Istvan si Zagyva Gyula, Ambasada Ungariei de la Bucuresti, dar nu au putut face nimic.

Lucrurile au degenerat in asa fel incat unul dintre romani a dus mana spre arma din dotare. Am decis sa ne intoarcem. O masina a politiei ne-a urmarit pana la trecerea frontierei maghiare si mi-a dat actele.

Voi depune o plangere, dar stiu ca nu inseamna nimic intr-un stat artificial si frustat ca Romania. Pe mine pot sa ma interzica de pe teritoriile confiscate prin incalcarea normelor statului de drept, dar organizatia noastra va continua sa existe", a mai notat Toroczkai.

Acesta a postat si documentele Politiei de Frontiera care atesta refuzul primirii sale pe teritoriul Romaniei.

Toroczkai Laszlo, la ultima sa vizita in Romania, in vara lui 2013, alaturi de colegii sai, la mormantul lui Rosza Sandor (Gherla, jud. Cluj, Romania).

Foto: Facebook / Toroczkai Laszlo

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#extremist maghiar Romania, #Toroczkai Laszlo Romania, #extremist ungur Romania , #maghiari