Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Sambata, 10 August 2013, ora 19:11
5702 citiri
Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului
Foto: Facebook

Presedintele partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prezent la tabara de vara a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), a anuntat ca formatiunea sa nu va renunta la lupta pentru anularea Tratatului de la Trianon, care a consfintit granitele Romaniei de astazi.

"Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona, citat de Nepszava, in cadrul discursului sau de la Borzon, judetul Harghita.

Garda Maghiara, acceptata in Romania

Presedintele Jobbik a subliniat ca i se pare ciudat ca in Romania este acceptata Noua Garda Maghiara, in timp ce in Ungaria orice persoana care se imbraca in hainele garzii maghiare este amendata.

Liderul Jobbik vine sambata in Harghita cu paza paramilitara

Nu mai vor sa fie extremisti

Vona Gabor a lansat si un atac la adresa partidului de guvernament din Ungaria, condus de premierul Viktor Orban.

"Fidesz vorbeste precum Jobbik si actioneaza precum MSZP (Partidul Socialist Ungar - n.red.). Guvernul Orban si-a inspirat politica nationala din programele formatiunii Jobbik, iar asta merita aprecierea noastra. Doar ca politica nationala a Fidesz se poticneste in primul rand in chestiuni simbolice. Economia ungara este atat de slaba, incat este evitata inclusiv de inflatie", a ironizat Vona.

Vicepremierul Ungariei: Obtinerea autonomiei ar garanta persistenta maghiarilor din Transilvania

El a adaugat ca obiectivul principal al partidului sau in perioada viitoare este sa demonteze toate ideile preconcepute legate de formatiunea sa.

"Trebuie sa scapam de eticheta de extremisti. Apoi trebuie sa convingem electoratul ca suntem capabili sa guvernam. Apoi sa ii facem sa inteleaga ca guvernarea Jobbik nu va insemna o izolare a Ungariei. Avem relatii excelente cu Occidentul.

Un alt obiectiv important este sa nu permitem revenirea MSZP la guvernare. Mai devreme sau mai tarziu Jobbik va ajunge sa guverneze Ungaria. Am fi dispusi sa formam o coalitie cu Fidesz, doar daca noi am dicta programul de guvernare", a incheiat Vona Gabor.

In primavara anului viitor vor avea loc alegeri parlamentare in Ungaria. Drept de vot vor avea si cetatenii romani care au dobandit si cetatenia ungara.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Vona Gabor anulare Trianon, #Vona Gabor vizita Romania, #presedinte Jobbik Romania, #presedinte Jobbik Harghita, #Jobbik extremisti Harghita , #maghiari