Premierul Ungariei s-a recules la mormantul romanului batut de politisti maghiari

Duminica, 12 Mai 2013, ora 22:29
2459 citiri
Premierul Ungariei s-a recules la mormantul romanului batut de politisti maghiari

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mers la Satu Mare, pentru a se reculege si a depune un trandafir alb la mormantul romanului care a decedat in urma cu o luna la Izsak (Ungaria), dupa ce ar fi fost batut de doi politisti.

Potrivit MTI, sambata, pe pagina de Facebook a premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost postata o inregistrare, care il prezinta pe primul-ministru cand depune un trandafir alb legat cu o panglica in culorile nationale ale Ungariei la mormantul lui Jozsef Bara din Satu Mare.

Premierul este prezentat cum coboara din masina tinand in mana trandafirul alb, apoi merge la mormantul barbatului, iar la plecare da mana cu cativa localnici.

Titlul filmuletului postat pe reteaua de socializare este "O floare. Satu Mare. Romania".

Ofiterul de presa al premierului, Bertalan Havasi, a declarat, pentru MTI, ca premierul Viktor Orban s-a recules, vineri dupa-amiaza, la mormantul barbatului din cimitirul din Satu Mare.

In 11 aprilie, Geza Fazekas, un purtator de cuvant al Procuraturii, citat de MTI, anunta ca un barbat, cetatean roman rezident in Ungaria, a murit din cauza ranilor dupa ce ar fi fost batut de doi ofiteri de Politie, la Izsak, in sud-estul Ungariei si ca personalul ambulantei chemat la fata locului nu a putut sa il resusciteze pe barbat.

Barbatul, in varsta de 47 de ani, fusese incarcerat la Orgovany, fiind suspectat ca furase o drujba, porivit MTI.

Seful politiei ungare Karoly Papp se declara "consternat" si cataloga acest eveniment ca "inaceptabil, de neprmis, intolerabil", dar refuza sa dezvaluie detalii suplimentare, adaugand ca o ancheta penala este in curs. Papp adauga ca cei doi suspecti au fost demisi si arestati preventiv pentru 30 de zile, iar superiorii lor la nivel local au fost suspendati din functii.

Ulterior, MAE roman a dispus Ambasadei de la Budapesta si oficiilor consulare ale Romaniei din Ungaria sa solicite imediat autoritatilor ungare informatii privind ancheta despre decesul cetateanului roman la Izsak.

In 1 mai, ziarul "Nepszabadsag" anunta ca a intrat in posesia raportului medicilor de pe ambulantele care fusesera solicitate la postul de Politie Izsak, unde fusese anchetat Jozsef Bara. Potrivit raportului, medicii de pe cele doua ambulante chemate la postul de Politie au constatat ca victima avea numeroase rani care sangerau, printre care o leziune de circa un centimetru la urechea dreapta si alte rani pe burta si pe spate. Medicii i-au intrebat pe politistii care il anchetau pe barbat despre rani, iar anchetatorii au raspuns ca acesta s-a opus retinerii si s-a batut cu ei, moment in care a cazut, iar ei, la randul lor, au cazut cu genunchii pe burta lui.

Medicii de pe ambulanta au mentionat in raport greutatea politistilor, respectiv circa 100-110 kilograme.

Dupa conflictul avut cu politistii, acestia au spus ca l-au imobilizat pe barbat, care statea pe jos si injura, dupa care l-au asezat pe scaun, insa acesta a cazut si s-a lovit la cap. Politistii l-ar fi asezat de alte doua ori pe barbat pe scaun, insa acesta cadea, moment in care anchetatorii si-au dat seama ca barbatului ii este rau si au incercat sa il resusciteze.

Totodata, conform ziarului citat, politistii au declarat in fata instantei ca nu au incercat decat sa infranga rezistenta barbatului.

Familia victimei a intentat un proces si cere, potrivit avocatului Magyar Gyorgy, daune atat angajatorului barbatului, cat si Politiei, mai scria "Nepszabadsag".

Totodata, cotidianul maghiar scria ca despre audiere nu a existat niciun proces-verbal, intrucat cazul furtului fusese inchis in octombrie.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#viktor orban mormant roman, #roman omorat politisti ungari , #maghiari