Aventura bilelor de la Inalta Curte: Cumparate de pe Net si pierdute pe un aeroport din Germania

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 12:44
6202 citiri
Aventura bilelor de la Inalta Curte: Cumparate de pe Net si pierdute pe un aeroport din Germania
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a relatat joi ca bilele folosite pentru tragerea la sorti a noilor completuri de cinci judecatori au avut o "epopee frumoasa", fiind cumparate din Franta de la o firma gasita pe Internet si "ratacite" pe un aeroport din Germania.

Pe 5 decembrie, CSM a stabilit ca extragerea la sorti a noilor completuri de 5 sa fie efectuata de indata, prin folosirea unor bile in care sa fie introduse numele tuturor judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Decizia CSM a fost pusa in aplicare de instanta suprema dupa o saptamana, iar Cristina Tarcea a explicat ca au existat probleme in a gasi acele bile.

"Ca orice epopee frumoasa, si povestea bilelor este interesanta. Initial, am decis sa recurgem la serviciile furnizorilor romani, numai ca, din pacate, ceea ce am gasit nu era corespunzator conditiilor stabilite prin hotararea CSM si a Colegiului de conducere. Deja am vazut ca au aparut prin presa mici fragmente de informatii.

Am apelat prima data la Loteria Romana, care ne-au spus ca sunt cu mult mai tehnologizati decat bilele noastre si ca singurele bile pe care le au sunt vreo sase sau opt din tragerile anterioare, dar care toate erau numerotate.

Am apelat la Federatia Romana de Fotbal, dar nici acolo nu au gasit un numar suficient de bile, erau numerotate si acelea si, daca imi aduc eu bine aminte, erau si de culori diferite. Dupa care am apelat, noroc cu tehnologia avansata, la Internet.

Am gasit o societate pe Internet, care a gasit aceste bile in Franta. Ele au plecat din Franta luni, numai ca s-au ratacit pe un aeroport din Germania, in Leipzig, motiv pentru care bilele au sosit abia ieri. Eram la Consiliul Superior al Magistraturii, doamna prim-magistrat asistent mi-a dat un mesaj: 'Ura, avem bile!' Cam asta e istoria bilelor", a spus Tarcea.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Bile Inalta Curte, #compelturi inalta curte, #trageri sorti inalta curte , #magistrati
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
:)Dragnea nu se dă în lături de la nimic. Ce le-o fi dat angajaților