Caz inedit in justitie: Doua dosare cu obiect identic au fost solutionate diferit de acelasi judecator

Miercuri, 05 Iunie 2019, ora 14:51
7991 citiri
Caz inedit in justitie: Doua dosare cu obiect identic au fost solutionate diferit de acelasi judecator
Foto: Arhiva Pixabay

Un caz surprinzator in justitia din Romania: doua procese cu acelasi obiect, dar cu sentinte diferite. Culmea este ca acelasi magistrat de la Judecatoria Panciu a admis cererea intr-un caz si a respins-o in alt dosar.

Cazul a fost prezentat de Ziarul de Iasi.

Totul incepe in octombrie 2018, atunci cand un iesean a primit o sanctiune contraventionala dupa ce a fost prins de Politia Rutiera in timp ce conducea cu viteza prea mare. Mai exact, ieseanul ar fi condus cu 111 km/h pe DN2, pe raza localitatii Calimanesti, in judetul Vrancea.

Amenda a fost acordata in baza masuratorii efectuate de aparatul radar al Politiei, care era omologat. In acelasi timp, politistii i-au ridicat permisul de conducere.

Pentru a scapa de sanctiune, barbatul a apelat la un avocat din Iasi, care i-a redactat o contestatie a procesului verbal de contraventie. Documentul a fost trimis Judecatoriei Panciu atat prin posta, cat si prin mail.

Uzantele instantelor de judecata arata ca, atunci cand sunt deschise corespondentele, grefierul verifica daca actiunea primita nu e deja inregistrata pe rolul aceleiasi instante.

Doua procese diferite

Acest lucru nu s-a intamplat in acest caz, reprezentantii Judecatoriei Panciu inregistrand dosarele cu numerele 2015 si 2049, ambele continand fix aceeasi actiune.

S-au constituit, astfel, doua procese diferite, care au fost repartizate aceluiasi judecator, Daniela Cimpoeru, si aceleiasi grefiere, Florentina Stoica.

Dosarul 2015/275/2018, inregistrat pe 30 octombrie 2018, pe portalul instantelor.

Dosarul 2049/275/2018, inregistrat pe 2 noiembrie 2018, pe portalul instantelor.

Alta surpriza

In martie 2019, vin si deciziile contradictorii.

Pe 7 martie 2019, in dosarul 2015/275/2018, Judecatoria respinge plangerea ca neintemeiata.

"In speta se retine ca dispozitiile legale precizate au fost respectate de intimata (Politie- n.red.) care a atasat intampinarii inregistrarea video din care rezulta ca petentul circula la data si ora consemnata in procesul verbal cu viteza de 111 km/h in sector de drum cu limitare viteza de 60 km/h", motiveaza judecatorul Daniela Cimpoeru, potrivit Ziarul de Iasi.

Pe 21 martie 2019, in dosarul 2049/275/2018, Judecatoria admite plangerea si anuleaza contraventia.

Potrivit motivarii, Politia nu ar fi trimis si in acest dosar inregistrarea video in care ieseanul a fost filmat ca circula cu viteza.

"Instanta retine ca intimata nu a facut dovada contraventiei imputate petentului, respectiv ca circula cu viteza de 111 km/h, in zona cu limitare de 60 de km/h (...) astfel, desi petentei i s-a solicitat sa depuna la dosar inregistrarea video pe un suport CD care sa poata fi accesat atat de petent cat si de instanta, aceasta nu s-a conformat", a motivat acelasi judecator.

Soferul iesean nu a dorit sa comenteze situatia in care se afla, aceeasi reactie avand-o si avocatul sau. Ambele procese privind abaterea rutiera a soferului iesean s-au mutat acum la Tribunal Vrancea, care va da sentintele definitive in acest caz.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Judecatoria Panciu, #dosare sentinte diferite , #magistrati