CSM apara reputatia a 172 de magistrati care au fost jigniti de Aurelian Pavelescu, noul aliat al lui Dragnea

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 04 Aprilie 2019, ora 15:07
11302 citiri
CSM apara reputatia a 172 de magistrati care au fost jigniti de Aurelian Pavelescu, noul aliat al lui Dragnea
Foto: Facebook/ Aurelian Pavelescu

Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a facut mai multe declaratii publice care au avut ca drept scop imediat discreditarea profesionala si morala a magistratilor care au participat la un protest pe treptele Palatului de Justitie si a fost de natura a dezinforma opinia publica, cu privire la activitatea desfasurata de procurori si judecatori.

Afirmatiile sunt dintr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a admis o cerere de aparare a reputatiei profesionale formulata de 172 de magistrati, in raport cu mai multe postari ale lui Aurelian Pavelescu, postari care au fost preluate de mai mai multe publicatii online si expuse public.

Decizia de aparare a reputatiei a fost luata cu 11 voturi pentru "Admitere", 1 vot pentru "trimitere la Inspectia Judiciara pentru veririficari pe fond" si 4 voturi pentru "clasarea cererii". Decizia a fost data luna trecuta, dar motivarea a fost postata in aceasta saptamana pe site-ul CSM.

Jigniri in serie

Aurelian Pavelescu a avut mai multe postari in care ii jignea pe magistratii care protestau impotriva modificarilor legislative initiate de PSD-ALDE.

De exemplu, pe 16 septembrie 2018, liderul PNTCD i-a calificat pe judecatori si procurori drept "magistrati impostori", "derbedei", "imbecili", "ei sunt statul mafiot", "politia politica a Romaniei", "cei mai corupti dintre toti romanii", "bolsevici", "magistrati corupti", "haimanale", "cozi de topor", "magistrati mafioti", "huligani", "animale folosite politic".

Plenul CSM arata ca aceste expresii depasesc limitele libertatii de exprimare, "fiind evident ca prin aceste actiuni s-a urmarit denigrarea si compromiterea reputatiei profesionale a magistratilor".

Foto: Raportul CSM

"Injurii si cuvinte denigratoare"

Manifestarile lui Pavelescu sunt de natura sa induca opiniei publice ideea ca magistratii participanti la protest nu au o buna reputatie morala si profesionala, sunt persoane lipsite de profesionalism si nu isi indeplinesc corespunzator atributiile, precizeaza CSM.

"Plenul considera ca injuriile, cuvintele denigratoare la adresa judecatorilor su procurorilor, postate de domnul avocat Aurelian Pavelescu pe pagina personala de Facebook si preluate de unele publicatii online au capacitatea de a crea o imagine si o perceptie publica negativa asupra acestora, ceea ce, in mod evident, se reflecta direct in activitatea lor profesionala si le afecteaza autoritatea de care ar trebui sa se bucure in exercitarea functiei de judecator si procuror, fiind de natura a afecta dreptul la imagine si prin aceasta reputatia profesionala a magistratilor participanti la protestul din 16 septembrie 2018 si aduc o atingere serioasa imaginii justitiei din Romania", conchide CSM.

Pavelescu a anuntat saptamana trecuta ca a semnat un protocol de colaborare cu PSD, urmand sa sustina la alegerile europarlamentare lista social-democratilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Aurelian Pavelescu PNTCD, #Aurelian Pavelescu magistrati, #Aurelian Pavelescu CSM , #magistrati