Costiniu in fata magistratilor: Eu am pierdut totul, acum mi se ia si libertatea

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 19:54
4073 citiri
Costiniu in fata magistratilor: Eu am pierdut totul, acum mi se ia si libertatea
foto: Click

Florin Costiniu a spus, luni, in ultimul cuvant sustinut in fata Completului de 9 Judecatori al instantei supreme, ca "a pierdut totul, iar acum i se ia si libertatea", fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ sustinand ca nu a incercat sa influenteze pe nimeni pentru procesul lui Casuneanu.

In ultimul cuvant spus de Costiniu in fata magistratilor ICCJ, fostul presedinte al Sectiei Civile a instantei supreme a aratat ca nu a influentat pe nimeni si ca nu a incercat sa intervina la Sectia Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti pentru dosarul lui Costel Casuneanu.

In privinta interceptarilor de la dosarul cauzei, Costiniu a spus ca pe unele pasaje le recunoaste, dar pe altele nu. In finalul declaratiei, Costiniu a declarat ca are incredere in justitie si nu in telejustitie, dar si ca nu ii este rusine sa isi priveasca in ochi colegii.

Locic vrea sa se ocupe de afecere in libertate

Omul de afaceri Marius Locic a precizat ca ar fi cel mai bine pentru firma sa, una 100% romaneasca, sa fie pus in libertate, chiar si cu interdictia de a parasi localitatea, pentru a se putea ocupa de afacere.

Totodata, Costel Casuneanu le-a spus judecatorilor instantei supreme ca profitul net pe care l-ar fi obtinut in urma contractului pierdut si contestat in instanta ar fi fost de 160.000 de euro.

"Cine ar fi fost nebun sa dea 260.000 de euro ca sa castige mai putin?", a intrebat retoric omul de afaceri, referitor la banii pe care i-ar fi dat pentru a obtine o decizie favorabila intr-un dosar care viza un contract de asfaltari.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas, luni, in pronuntare, pe recursurile facute de judecatorul Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, impotriva arestarii preventive, iar decizia care urmeaza sa fie anuntata de Completul de 9 Judecatori va fi definitiva.

Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic s-au intors, vineri noapte, in arestul Politiei Capitalei, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitiei a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis vineri, 9 aprilie, dupa o sedinta maraton care a durat 14 ore, cererea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Completul de 9 judecatori al ICCJ.

Procurorii DNA au emis joi, 8 aprilie, ordonante de retinere pentru judecatorul Florin Costiniu si pentru oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, care au fost dusi in arestul Politiei Capitalei si apoi au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Judecarea cererii DNA de arestare preventiva a celor trei era programata initial pentru joi, la ora 20.00, dar instanta a decis amanarea pentru vineri, la ora 8.00, pentru ca avocatii sa poata studia dosarul.

Procurorii DNA i-au citat, joi dimineata, pe Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, toti inculpati in dosarul senatorului Catalin Voicu, in care procurorii anticoruptie au primit aviz de la CSM pentru retinerea si arestarea judecatorului Costiniu.

DNA a obtinut miercuri de la Consiliul Superior al Magistraturii, aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu. Este pentru prima data cand procurorii anticoruptie cer si obtin un aviz de retinere si arestare in cazul unui judecator de la instanta suprema.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat preventiv, pe 30 martie, pentru 30 de zile, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acesta prezentandu-se singur la Directia de Cercetari Penale, pentru a fi incarcerat. Pe 2 aprilie, Completul de 9 Judecatori al ICCJ a mentinut decizia de arestare preventiva.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Florin Costiniu ICCJ, #Marius Locic ICCJ, #Catalin Voicu , #magistrati
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Costiniu e fata urita a justitiarului corupt, minjit de bani murdari furati de la bugetul de stat de mafia interlopa cu exponenti in politica alde analfabetul Vanghelie si Voicu...
Poza GAIA
GAIA
rank 5
Domnilor,nu pricepeti,ca eu sunt magistrat si acum imi luati libertatea